Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

SPONSORIZARI efectuate de microintreprinderi in 2019. Formularul 107 (informare ANAF)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 02 Dec. 2019
Tags: sponsorizari 2019, sponsorizari microintreprindere 2019

Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin intermediul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Brasov, a elaborat un material informativ in care sintetizeaza informatiile privind sponsorizarile efectuate de microintreprinderi in 2019.

 
Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit Legii 32/1994, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care la data incheierii contractului sunt inscrise in Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale potrivit art. 25 alin. (4^1), scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective. 

Sponsorizare microintreprindere 2019

ATENTIE!
Sumele care nu sunt scazute din impozitul datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de 28 de trimestre consecutive. Scaderea sumelor din impozitul datorat se va efectua in ordinea inregistrarii acestora, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor, potrivit art. 56 alin. (1^1) si (1^2) din Codul fiscal in vigoare cu 1 aprilie 2019.

Sponsorizare microintreprindere 2019

DGRFP Brasov subliniaza importanta depunerii online a formularului 107 „Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor / mecenatului/ burselor private". Formularulul 107 se depune la urmatoarele termene: 
  • pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;
  • pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile in care: 
- s-a optat pentru trecerea ca platitor de impozit pe profit ca urmare a subscrierii unui capital social de cel putin 45.000 lei; 
- s-a iesit din sistem in cursul anului ca urmare a realizarii de venituri mai mari de 1.000.000 euro; 

IMPORTANT!
Daca microintreprinderile aflate in situatia descrisa mai sus isi exercita optiunea pentru trecerea ca platitor de impozit pe profit ca urmare a subscrierii unui capital social de cel putin 45.000 lei sau pentru ca depasesc limita veniturilor de 1.000.000 euro, in primul trimestru al anului fiscal, nu au obligatia depunerii declaratiei informative privind beneficiarii sponsorizarilor. 
  • pana la data depunerii situatiilor financiare in cazul persoanelor juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, in cursul aceluiasi an in care a inceput lichidarea; 
  • pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.
Registrul entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale: - se organizeaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala potrivit Ordinului A.N.A.F. 819/2019, este public si se afiseaza la adresa: www.anaf.ro/Informatii publice/Informatii privind agentii economici

Sursa: DGRFP Brasov
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "SPONSORIZARI efectuate de microintreprinderi in 2019. Formularul 107 (informare ANAF)":
Rating:

Nota: 3.7 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016