Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Client UE. Ce etapa urmam pentru a obtine un cod special de TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: tva, registrul operatorilor intracomunitari, cod special tva, inregistrare scopuri tva

Vom analiza mai jos cazul unei societati comerciale romane, neplatitoare de TVA, care presteaza servicii unui client cu sediul intr-un alt stat membru UE. Serviciile se presteaza pe teritoriul Romaniei.



Vom stabili astfel daca societatea din Romania trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA pentru acesta operatiune si in ROI.

De asemenea, in cazul in care aceasta societate devine platitoare de TVA, se va stabili daca trebuie sa factureze cu TVA serviciul prestat sau sa factureze fara TVA, fiind o operatiube scutita de TVA.

Solutia consultantului:

Raspunsul nostru se editeaza considerand ca este un serviciu cu caracter general, cum ar fi servicii informatice, servicii juridice, servicii de consulatanta si management, marketing, ce sunt reglementate de art. 133 alin. (2) din Codul fiscal.

In esenta, aceste servicii sunt cunoscute in Comunitatea Europeana ca fiind supuse taxarii inverse la beneficiar.
 
Avand in vedere acest aspect, societatea dvs., are obligatia obtinerii  unui cod special de TVA conform art. 153 ^1 din Codul fiscal. Subliniem in mod expres ca acest cod special de TVA nu va confera calitatea de platitor de TVA, ci se utilizeaza numai pentru a fi comunicat clientului din celalalt stat membru si pentru depunerea declaratiilor in sistemul VIES.
 
Societatea dvs. are urmatoarele obligatii:

-se inregistreza in Registrul Operatorilor Intracomunitari, conform art. 158 ^ 2 din Codul fiscal, iar prin inregistrare, acest cod special de TVA,  va fi validat in sistemul VIES.

-declara facturile emise in declaratia recapitulativa 390.
 

Mentionam ca pana la atingerea plafonului de scutire de TVA de 220.000 lei pe an, nu aveti obligatia sa va inregistrati in scopuri normale de TVA, sa deveniti platitor in sensul clasic al conceptului, iar codul special de TVA se utilizeaza pentru depunerea declaratiei sus amintite.
 


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Client UE. Ce etapa urmam pentru a obtine un cod special de TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016