Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati fiscale in Monitor: Sunt legalizate cluburile de poker si se modifica plata unor taxe

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, jocuri de noroc, cluburi poker, fondul de mediu, impozitare

Noi modificari in domeniul fiscal au dus la legalizarea cluburilor de poker si au schimbat, totodata, unele aspecte referitoare la plata fondului de mediu.


In concret, sunt introduse activitatile caracteristice cluburilor de poker in categoria celor pentru care se poate solicita obtinerea licentei de organizare a jocurilor de noroc si se modifica termenele de declarare si de plata ale unor taxe la fondul pentru mediu.

Iata care sunt modificarile in ce priveste cluburile de poker:

    HG nr. 644/2013 modifica normele de aplicare ale OG nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, norme adoptate recent prin HG nr. 298/2013.

    Actul normativ introduce activitatile caracteristice cluburilor de poker in categoria activitatilor  pentru care se poate solicita obtinerea licentei de organizare a jocurilor de noroc. Reamintim ca licenta de organizare a jocurilor de noroc se acorda individual, este valabila pentru o perioada de 5 ani de la data acordarii si este netransmisibila.  

    Fiecarui organizator de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker i se acorda o singura autorizatie de exploatare a jocurilor de noroc pentru locatia in care se organizeaza si se desfasoara aceste activitati. Actul normativ precizeaza si modelul Autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc pentru aceasta activitate.

     Operatorii economici care produc sau efectueaza achizitii intracomunitare sau importuri, precum si ei care vand mijloace de joc au obligatia declararii acestora la directia de specialitate din cadrul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc.

In ce priveste fondul de mediu, mentionam ca au fost aduse urmatoarele noi prevederi:

-   se introduce in atributiile Administratiei Fondului de Mediu desfasurarea de controale la operatorii economici autorizati pentru preluarea obligatiilor privind deseurile de ambalaje, respectiv anvelope uzate;

-   se modifica la suma de 0,3 lei/kg, taxa pentru cantitatile de uleiuri, pe baza minerala, semisintetice, sintetice, cu sau fara adaosuri, datorata de catre operatorii economici care introduc pe piata nationala astfel de produse, cu precizarea ca taxa se evidentiaza distinct pe documentele de vanzare. Nota: anterior taxa era de 2 lei/litru.

-   constituie venit la fondul pentru mediu suma reprezentand valoarea certificatelor verzi neachizitionate, achitata conform prevederilor din legea privind sistemul de promovare a producerii energiei din surse regenerabile;

-   reprezinta de asemenea venit la fondul de mediu o suma de 2 lei/kg aplicata pentru diferenta dintre cantitatile de deseuri de ambalaje, respectiv anvelope uzate declarate ca valorificate de operatorii economici autorizati si cantitatile constatate de Administratia Fondului de Mediu ca fiind valorificate.

Sursa: HotNews.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati fiscale in Monitor: Sunt legalizate cluburile de poker si se modifica plata unor taxe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016