Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile Scheme de Ajutor de stat in 2013

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, scheme de ajutor de stat, investitii 2013, mfp

Ca urmare a publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei nr.106/22.02.2013 a Legii nr. 5/2013 privind bugetul de stat pe anul 2013, incepand cu data de 07.03.2013, se redeschide sesiunea de depunere a Cererilor de acord pentru finantare aferente:-        Hotararii Guvernului nr.1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, cu modificarile si completarile ulterioare si

-        Hotararii Guvernului nr.797/2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca.

Avand in vedere obiectivele strategice ale Programului de Guvernare 2013-2016 de incurajare a investitiilor cu scopul urgentarii reducerii decalajelor ce despart Romania de tarile avansate din Uniunea Europeana, de sustinere in continuare a mediului de afaceri, de refacere a atractivitatii investitionale a Romaniei si crearii de noi locuri de munca, Ministerul Finantelor Publice urmareste prioritizarea finantarii investitiilor, in sensul finantarii prioritare a investitiilor care au un impact economic si social imediat in contextul unei dezvoltari regionale durabile si echilibrate, aflate intr-un stadiu avansat de implementare, cu posibila finalizare in cursul anului 2013.

In acest sens, precizam faptul ca pentru toate proiectele ce urmeaza a fi depuse in acest an si pentru care, in urma analizarii documentatiei depuse de solicitanti, va fi emis Acord pentru finantare, Ministerul Finantelor Publice are in vedere plata ajutorului de stat catre intreprinderile beneficiare, in conformitate cu graficul de implementare a planurilor de investitii prevazute de acestea, in perioada 2014-2018.

Conform Legii bugetului de stat pe anul 2013, in cadrul Sectiunii MFP " Actiuni generale, Programul "Ajutoare de stat pentru finantarea proiectelor de investitii", au fost prevazute credite de angajament pentru finantarea proiectelor de investitii in baza schemelor de ajutor de stat administrate de Ministerului Finantelor Publice. Plafonul maxim pentru creditele de angajament, conform Hotararii Guvernului nr.1680/2008 si Hotararii Guvernului nr.797/2012, cumulat pentru cele doua HG-uri, este de 3,22 miliarde lei.


    Ministerul Finantelor Publice administreaza, conform atributiilor ce ii revin, trei scheme de ajutor de stat, reglementate prin:

    H.G. nr.1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile, cu modificarile si completarile ulterioare (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.897/30.12.2008) cu modificarile si completarile ulterioare; - schema de ajutor de stat deschisa;

    H.G. nr.753/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind dezvoltarea regionala prin stimularea investitiilor (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.37/04.09.2008) cu completarile ulterioare; - schema de ajutor de stat inchisa;

    H.G. nr.797/2012 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin utilizarea tehnologiilor noi si crearea de locuri de munca (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 563/09.08.2012) - schema de ajutor de stat deschisa

    Pentru urmatoarele scheme de ajutor de stat instituite prin:

    H.G. nr.1165/2007 pentru stimularea cresterii economice prin sprijinirea realizarii de investitii, cu modificarile si completarile ulterioare - schema de ajutor de stat inchisa, Ministerul Finantelor Publice efectueaza plata ajutoarelor de stat si actiuni de monitorizare;

    H.G. nr.1164/2007 privind acordarea de ajutoare de minimis pentru dezvoltarea sau modernizarea intreprinderilor, cu modificarile si completarile ulterioare - schema de ajutor de stat inchisa, Ministerul Finantelor Publice efectueaza actiuni de monitorizare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Noile Scheme de Ajutor de stat in 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016