Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
IMM-urile si microintreprinderile din domeniul tehnologiei informatiei (IT&C) pot accesa fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare si dezvoltare, printr-o schema de ajutor de stat, potrivit ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Bogdan Cojocaru.
Actiunea 2.2.1 - Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere este subventionata, in acest prim apel, atat de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), cat si de bugetul de stat. Din bugetul alocat primului apel din acest program, 25 de milioane de euro (116.752.500 lei) provin din FEDR, iar restul de la bugetul de stat.
Firmele care vor aplica pentru subventii pot accesa sume cuprinse intre 500.000 de euro si 3,5 milioane de euro, fiecare proiect beneficiind de fonduri combinate, respectiv schema de ajutor de stat si schema de ajutor de minimis.
Valoarea maxima eligibila/per beneficiar a ajutorului de minimis nu poate depasi 20% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente proiectului si, de asemenea, nu poate depasi echivalentul in lei a 200.000 de euro (100.000 euro, in cazul solicitantilor care isi desfasoara activitatea in sectorul transporturilor) pe ultimii 3 ani fiscali.
"In cazul in care valoarea totala a ajutoarelor de minimis acordate unei intreprinderi pe o perioada de 3 ani consecutivi, cumulata cu valoarea alocarii financiare acordate in conformitate cu prevederile prezentei scheme de ajutor de minimis, depaseste pragul de 200.000 de euro (100.000 de euro, in cazul solicitantilor care isi desfasoara activitatea in sectorul transporturilor), solicitantul nu poate beneficia de prevederile prezentei scheme de ajutor de minimis, nici chiar pentru acea fractiune din ajutor care nu depaseste acest plafon", se arata in Ghidul solicitantului.
IMM-urile si microintreprinderile care obtin finantare trebuie sa implementeze proiectul pentru care au depus cerere in maximum 3 ani de la data semnarii contractului.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Propunerile de proiecte se vor putea depune incepand cu data de 17 decembrie 2018, la ora 9:00, perioada de depunere incheindu-se pe 14 februarie 2019, la ora 17:00, iar inregistrarea acestora se va realiza online, in mod continuu, prin intermediul aplicatiei MySMIS2014.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noile FONDURI PENTRU IMM-URI si cresterea calitatii vietii in Romania: 8.2 miliarde de euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"