keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Fonduri de 29 de milioane de euro pentru IMM-uri si microintreprinderi in vederea dezvoltarii de proiecte IT&C

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 17 Oct. 2018
Tags: fonduri pentru imm-uri, sectorul it&c, actiunea 2 2 1

IMM-urile si microintreprinderile din domeniul tehnologiei informatiei (IT&C) pot accesa fonduri de peste 29 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare si dezvoltare, printr-o schema de ajutor de stat, potrivit ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Bogdan Cojocaru.

"Asa cum putem observa in fiecare zi, sectorul IT&C este intr-o continua dezvoltare, lucru pe care il observam si la contributia sectorului la Produsul Intern Brut, care este la ora actuala de aproximativ 7%. Pentru ca ne dorim sa continue acest trend ascendent, este important sa venim cu masuri de sprijin pentru mediul de business. Facem asta si prin lansarea unor scheme de ajutor de stat, prin incurajarea antreprenorilor sa investeasca acasa. IMM-urile vor avea posibilitatea sa obtina finantare pentru dezvoltare de proiecte inovative care sa aiba efecte asupra industriei, in ansamblu. Am avut posibilitatea ca, in 16 octombrie, sa publicam regulile de finantare pentru aceste scheme de ajutor de stat. Se doreste asigurarea finantarii din fonduri europene pentru proiecte cu valoare adaugata pentru domeniul IT&C. 
Finantarea se va realiza prin intermediul celor doua scheme de ajutor, respectiv schema de ajutor de stat si schema de ajutor de minimis. Bugetul total pe care il avem este de 94 de milioane de euro, din care pentru acest prim apel au fost puse la dispozitie circa 29 de milioane de euro. Ne dorim sa finantam astfel de proiecte, pentru ca resursa umana exista in Romania", a declarat, miercuri, ministrul Bogdan Cojocaru, intr-o conferinta de presa.

Actiunea 2.2.1 - Sprijinirea cresterii valorii adaugate generate de sectorul TIC si a inovarii in domeniu prin dezvoltarea de clustere este subventionata, in acest prim apel, atat de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), cat si de bugetul de stat. Din bugetul alocat primului apel din acest program, 25 de milioane de euro (116.752.500 lei) provin din FEDR, iar restul de la bugetul de stat.

Firmele care vor aplica pentru subventii pot accesa sume cuprinse intre 500.000 de euro si 3,5 milioane de euro, fiecare proiect beneficiind de fonduri combinate, respectiv schema de ajutor de stat si schema de ajutor de minimis.

Valoarea maxima eligibila/per beneficiar a ajutorului de minimis nu poate depasi 20% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente proiectului si, de asemenea, nu poate depasi echivalentul in lei a 200.000 de euro (100.000 euro, in cazul solicitantilor care isi desfasoara activitatea in sectorul transporturilor) pe ultimii 3 ani fiscali. 

"In cazul in care valoarea totala a ajutoarelor de minimis acordate unei intreprinderi pe o perioada de 3 ani consecutivi, cumulata cu valoarea alocarii financiare acordate in conformitate cu prevederile prezentei scheme de ajutor de minimis, depaseste pragul de 200.000 de euro (100.000 de euro, in cazul solicitantilor care isi desfasoara activitatea in sectorul transporturilor), solicitantul nu poate beneficia de prevederile prezentei scheme de ajutor de minimis, nici chiar pentru acea fractiune din ajutor care nu depaseste acest plafon", se arata in Ghidul solicitantului.

IMM-urile si microintreprinderile care obtin finantare trebuie sa implementeze proiectul pentru care au depus cerere in maximum 3 ani de la data semnarii contractului.

Propunerile de proiecte se vor putea depune incepand cu data de 17 decembrie 2018, la ora 9:00, perioada de depunere incheindu-se pe 14 februarie 2019, la ora 17:00, iar inregistrarea acestora se va realiza online, in mod continuu, prin intermediul aplicatiei MySMIS2014.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016