Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Formularul 200 se depune pana la 25 mai 2015. Ce procedura trebuie sa urmati?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: formularul 200, declaratia 200, termen, 25 mai 2015, spatiul privat virtual

Regasiti mai jos toate informatiile utile cu privire la Formularul 200 ? Declaratie privind veniturile realizate din Romania pentru pentru anul 2014 (OPANAF nr. 3883/2013).CINE depune D200?

Persoanele fizice care in 2014 au obtinut din Romania venituri:

- din activitati independente (cu exceptia celor impuse la norma de venit pentru care s-au efectuat plati anticipate), inclusiv din drepturi de proprietate intelectuala, activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision, mandat / in baza contractelor ori conventiilor civile, incheiate potrivit Codului
Civil (cazuri in care se va anexa adeverinta platitorului de venit pentru stabilirea corecta a cheltuielilor deductibile; NU se declara veniturile obtinute de persoana fizica care a optat prin contract/conventie pentru retinerea unui impozit de 16%), venituri din cedarea folosintei bunurilor calificate in categoria venituri din activitati independente
- din inchirieri (in cazul contractelor de inchiriere in lei, nu se depune D200 decat in urmatoarele situatii:

- declaratia de venit estimativ a fost depusa in decembrie si nu s-au stabilit plati anticipate / in situatiile in care intervin modificari ale clauzelor contractuale, cu exceptia rezilierii / daca investitiile la bunurile care fac obiectul unor contracte de cedarea folosintei bunurilor / de comodat, sunt efectuate de chirias)
- din activitati agricole impuse pe baza datelor din contabilitatea in partida simpla
- din castiguri realizate din transferul titlurilor de valoare, altele decat parti sociale si valori mobiliare in cazul societatilor inchise (fisele de portofoliu se anexeaza obligatoriu la declaratie)
- din castiguri din vanzarea-cumpararea de valuta la termen, pe baza de contract


UNDE se depune declaratia?

- la organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal contribuabilul, persoana fizica cu domiciliul in Romania;
- organul fiscal competent definit potrivit legilor in vigoare, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice.

- direct la registratura organului fiscal prin posta, prin scrisoare recomandat# (adresele administratiilor finantelor publice teritoriale din jud. Brasov sunt disponibile pe www.finantepublice.ro/contact)

- online, urmand instructiunile postate pe www.anaf.ro/Serviciionline/Declaratiielectronice/Persoane fizice, in acest caz fiind necesar ca persoana fizica/imputernicitul/reprezentantul fiscal sa detina un CERTIFICAT DIGITAL CALIFICAT si sa obtina dreptul de utilizare a serviciului "Depunere declaratii online" (potrivit OMFP nr. 858/2008 modificat prin OMFP nr. 847/2009)

sau
prin intermediul Spatiului Privat Virtual, urmand instructiunile postate pe www.anaf.ro/Spatiul Privat Virtual/Inregistrare/Inrolare persoane fizice in spatiul privat virtual.


Declaratia se depune in scopul:
1. Stabilirii de organul fiscal a impozitului anual si diferentelor de plata / de restituit.
2. Sponsorizarii de catre persoana fizica a unei entitati nonprofit si/sau restituirii cheltuielilor cu burse private acordate de persoana fizica (2% din impozitul anual)

FORMULARUL declaratiei este disponibil GRATUIT:
1. Pe www.anaf.ro/Asistenta Contribuabili/Persoane fizice/Despre impozite #i taxe/Toate formularele cu explicatii/Formularul 200
2. La orice unitate fiscala teritoriala (a se vedea www.finantepublice.ro/contact)
3. Pentru depunere ONLINE, pe www.anaf.ro/Declaratii electronice/Informatii depunere declaratii persoane fizice sau prin inrolarea in Spatiul Privat virtual.


SANCTIUNI (cf. art. 219 alin. (3) din OG 92/2003) pentru nedepunerea in termen: AMENDA intre 50 lei si 500 lei.


TERMEN: Luni, 25 mai 2015


Sursa: Finante Publice Brasov
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Formularul 200 se depune pana la 25 mai 2015. Ce procedura trebuie sa urmati?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016