Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: REDUCERE de 5-10 procente pentru obligatiile fiscale achitate pana la 15 decembrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Nov. 2018
Tags: mfp, obligatii fiscale, bonificatii

Ministerul Finantelor Publice anunta ca persoanele fizice care isi achita integral obligatiile fiscale estimate pentru anul 2018, pana la 15 decembrie, inclusiv, vor beneficia de o bonificatie de 5% din totalul sumei datorate. De asemenea, cei care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenti, vor primi o reducere de 10% daca isi achita obligatiile pana la 15 decembrie 2018.

“Persoanele fizice care au depus Declaratia Unica pana la 31 iulie 2018 si isi achita integral obligatiile fiscale estimate pentru anul 2018, pana la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificatie de 5% din totalul sumei datorate”, se reaminteste intr-un comunicat de presa remis vineri de MFP.

De altfel, de o bonificatie de 5% din suma totala datorata vor beneficia si contribuabilii care vor alege sa-si achite obligatiile fiscale pana la 15 martie 2019, daca Declaratia Unica a fost depusa prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

“Persoanele care primesc decizii de impunere pentru definitivarea impozitului pe venit sau a CAS aferente anilor fiscali precedenti, au ca termen de plata data de 30 iunie 2019 si vor beneficia de o bonificatie de 10% daca isi achita obligatiile pana la 15 decembrie 2018”, se mai arata in sursa citata.

Persoanele fizice care realizeaza, fie individual, fie intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, dar si cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii au obligatia de a completa si de a depune Declaratia Unica. Aceasta Declaratie trebuie completata si depusa si de cei care nu realizeaza venituri, dar aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate.

Pentru a completa online Declaratia Unica trebuie accesata adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator si parola contului personal din Spatiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. 

Reamintim ca incepand cu anul 2019 Declaratia Unica se va depune exclusiv online, potrivit legislatiei fiscale in vigoare.

“Contribuabilii care vor primi decizii de impunere pentru definitivarea CASS aferenta anilor fiscali precedenti, la inceputul anului 2019, au acelasi termen de plata – 30 iunie 2019 – si vor beneficia de bonificatia de 10% daca isi achita obligatiile pana la 31 martie 2019”, mai spun reprezentantii MFP.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: REDUCERE de 5-10 procente pentru obligatiile fiscale achitate pana la 15 decembrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016