Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a stabilit procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a obligatiilor fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 27 Nov. 2018
Tags: obligatii fiscale, bonificatie, plata anticipata, anaf

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat un proiect de ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea Procedurii de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a anumitor obligatii fiscale.

Bonificatiile se acorda pentru plata anticipata a sumelor de plata reprezentand impozit pe venit, contributie individuala de asigurari sociale si contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala. 

ART. 1 
Se aproba Procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, reprezentand impozit pe venit, contributie individuala de asigurari sociale si contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin. 

ART. 2 
(1) Pentru declaratiile de venit depuse de contribuabili dupa data intrarii in vigoare a prezentului ordin, termenul de emitere si transmitere a deciziilor de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 si 2017, precum si a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017, este de 3 zile lucratoare de la data depunerii declaratiilor. 

(2) Pentru declaratiile de venit depuse de contribuabili dupa data de 30 octombrie 2018, pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, termenul de emitere si transmitere a deciziilor de impunere anuala pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale datorate de persoanele fizice pentru anii fiscali 2016 si 2017, precum si a impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017, este de 3 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentului ordin.

ART. 3 Directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si organele fiscale centrale din subordinea acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

PROCEDURA de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a sumelor de plata, reprezentand impozit pe venit, contributie individuala de asigurari sociale si contributie individuala de asigurari sociale de sanatate, stabilite prin decizii de impunere anuala este stabilita in Anexa publicata pe site.

Anexa poate fi consultata AICI.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a stabilit procedura de acordare a bonificatiei pentru plata cu anticipatie a obligatiilor fiscale":
Rating:

Nota: 3.6 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016