Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia Europeana propune un TVA standard si reducerea taxelor intracomunitare cu 10%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: tva standard, comisia europeana, reducere taxe, neutralitatea tva

Saptamana aceasta, Comisia Europeana a facut public un raport prin care se fac mai multe propuneri legate de TVA. Fragmentarea taxei pe valoarea adaugata de la o tara la alta este considerata in acest ordin ca un impediment major pentru buna desfasurare a operatiunilor intracomunitare. De asemenea, se considera ca lipsa unui TVA uniform ii impiedica pe cetatenii UE sa se bucure de beneficiile unei piete comune.



In momentul in care regulile de impozitare influenteaza deciziile legate de pietele de achizitie si de desfacere, neutralitatea TVA nu mai poate fi garantata, iar functionarea pietei ca una singura este grav afectata.

Multi dintre cei care au participat la crearea acestui raport au indicat faptul ca a devenit mai usor si mai profitabil sa dezvolte afaceri cu parteneri non UE decat cu statele membre ale Uniunii Europene.

Comunicatul face referire la necesitatea unei reforme semnificative in ceea ce priveste TVA. O astfel de reforma va juca un rol esential in indeplinirea obiectivelor programului Europa 2020. Se propune astfel renuntarea la principiul taxarii in tara de origine si se considera ca taxarea la destinatie este un principiu care trebuie adoptat in viitor.

Un TVA mai simplu, mai eficient si mai viguros constituie astfel un nou obiectiv al Comisiei Europene. Simplificarea TVA s-ar putea face prin acordarea unui cod european de TVA in baza unui set de reguli cat mai simple. Persoana impozabila ar trebui sa aiba obligatii fiscale doar catre un singur stat membru.

Comisia Europeana recomanda si neutralitatea TVA, prin introducerea principiului taxarii la nivel standard si prin aplicarea unor reguli identice de deducere si restrictii cu privire la deductibilitatea TVA.

In plus, Comisia propune imbunatatirea schimbului de informatii intre administratiile fiscale nationale pentru identificarea rapida si combaterea fraudelor din acest domeniu. Studiul economic realizat cu ocazia acestui raport arata ca anularea obligatiilor fiscale nationale care depasesc cerintele UE sau o reducere de 10% a taxelor aferente tranzactiilor intracomunitare ar imbunatati dezvoltarea afacerilor din statele membre.

Comisia urmeaza sa faca publice in 2012 deciziile luate de Comisia legislativa a Uniunii Europene cu privire la stabilirea unor noi reguli de aplicare a TVA-ului.



Raportul emis de Comisia Europeana poate fi consultat integral aici.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul " Comisia Europeana propune un TVA standard si reducerea taxelor intracomunitare cu 10%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Principiul neutralitatii fiscale in materie de TVA
Mai multe articole despre neutralitatea TVA
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016