keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Romania, in top la deficitul de incasare a TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: tva, deficit, incasare, comisia europeana, deficit de incasare, state membre, euro

In urma cu doi ani, asa cum arata un raport emis recent de Comisia Europeana, dintre statele, cele mai mari deficite de incasare a TVA au fost in Romania (44% din veniturile din TVA preconizate), Slovacia (39%) si Lituania (36%), la polul opus fiind Olanda (5% din veniturile preconizate), Finlanda (5%) si Luxemburg (6%), informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.



Totodata, informeaza Agerpres, intre 2011 si 2012, Romania si-a diminuat foarte putin deficitul de incasare a TVA, de la 8,970 miliarde de euro in 2011 pana la 8,841 miliarde de euro in 2012, procentul ramand la 44% din veniturile din TVA preconizate.

De asemenea, anunta aceeasi sursa, Comisia Europeana estimeaza ca in 2012 s-au pierdut 177 de miliarde euro din veniturile din TVA din cauza nerespectarii legislatiei privind TVA sau a necolectarii acestui impozit, suma echivalenta cu 16% din veniturile totale din TVA preconizate ale celor 26 de state membre.

"Deficitul de incasare a TVA este in esenta un indicator al eficacitatii - sau al ineficacitatii - masurilor de asigurare a respectarii legislatiei privind TVA si a masurilor de conformare la legislatia privind TVA, in intreaga UE", a declarat comisarul european pentru Fiscalitate, Algirdas Semeta. "Statele membre nu isi pot permite sa piarda venituri de o asemenea amploare. Ele trebuie sa creasca presiunea si sa ia masuri decisive pentru a recupera aceste sume care se cuvin bugetelor publice. Comisia, in ceea ce o priveste, se concentreaza in continuare pe reformarea fundamentala a sistemului de TVA, pentru a-l face mai robust, mai eficient si mai greu de fraudat", a adaugat Semeta.

Studiul Comisiei Europene arata ca intre 2011 si 2012 un numar de 11 state membre si-au diminuat deficitul de incasare a TVA, in timp ce in alte 15 s-a constatat o crestere. Grecia a inregistrat cea mai semnificativa imbunatatire intre 2011 (9,1 miliarde euro) si 2012 (6,6 miliarde euro), desi continua sa fie unul dintre statele membre cu un mare deficit de incasare a TVA (33 %).

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016