Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deficit major de incasare a TVA. Inregistrat de Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: deficit de incasare, tva, veniturile din incasare, tva, ue, frauda fiscala

Potrivit celor mai noi date prezentate intr-un studiu intocmit de Comisia Europeana, in 2013 Olanda, Finlanda si Suedia au consemnat cele mai mici deficite de incasare a TVA in randul statelor membre UE (4 % din veniturile preconizate).


La polul opus se afla Romania cu cel mai mare deficit de incasare a TVA (41% din veniturile din TVA preconizate), informeaza Agerpres.

De retinut ca deficitul de incasare a TVA este diferenta dintre veniturile din TVA preconizate si veniturile din TVA efectiv colectate de catre autoritatile nationale.

Potrivit Agerpres, Comisia Europeana sustine ca gradul de colectare a TVA nu a inregistrat progrese semnificative in randul statelor membre UE, in 2013 comparativ cu 2012. in timp ce un numar de 15 state membre, incluzand Letonia, Malta si Slovacia, au realizat progrese, alte 11 state membre, precum Estonia si Polonia, au inregistrat o deteriorare.

De asemenea, conform aceleiasi surse, in 2013 s-au pierdut 168 de miliarde euro din veniturile din TVA din cauza nerespectarii legislatiei privind TVA sau a necolectarii, adica echivalentul a 15,2% din veniturile totale din TVA preconizate ale celor 26 de state membre.

"Acest studiu importat scoate in evidenta, inca odata, necesitatea pentru noi reforme in sistemele de colectare a TVA din UE. Cer statelor membre sa ia masurile necesare pentru a combate evaziunea fiscala si frauda fiscala la toate nivelele", a declarat comisarul european pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici.

Conform Agerpres, in Romania, din 2016 se va aplica o cota e TVA de 20%, in scadere fata de cota standard de 24% in prezent. in prezent, alimentele beneficiaza de cota redusa de TVA de 9%.

Potrivit executiei bugetului general consolidat pe primele sapte luni ale anului 2015, incasarile din TVA au crescut cu 15,5% fata de perioada similara a anului trecut.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deficit major de incasare a TVA. Inregistrat de Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016