Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zoom fiscal: Taxarea inversa in 2016 prin noul Cod fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 05 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: taxarea inversa, 2016, noul cod fiscal, 1 ianuarie 2016, tablete, laptopuri

Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 1 ianuarie 2016, prin intrarea in vigoare a prevederilor noului Cod fiscal aprobate prin Legea nr.227/2015 se extinde aplicarea taxarii inverse si pentru livrarile taxabile de cladiri, parti de cladire si terenuri de orice fel.

De asemenea, de la data de1 ianuarie 2016 se introduce taxarea inversa , pana la data de 31 decembrie 2018, pentru urmatoarele operatiuni efectuate in interiorul tarii:

– furnizarile de telefoane mobile, si anume dispozitive fabricate sau adaptate pentru utilizarea in conexiune cu o retea autorizata si care functioneaza pe anumite frecvente, fie ca au sau nu vreo alta utilizare;

– furnizarile de dispozitive cu circuite integrate, cum ar fi microprocesoare si unitati centrale de procesare, inainte de integrarea lor in produse destinate utilizatorului final;

– furnizarile de console de jocuri, tablete PC si laptopuri.

Conditia obligatorie pentru aplicarea taxarii inverse este ca atat furnizorul, cat si beneficiarul sa fie inregistrati in scopuri de TVA in Romania.

Taxarea inversa se aplica numai pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii in interiorultarii.
Pe facturile emise pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii pentru care se aplicataxarea inversa furnizorii/ prestatorii nu vor inscrie taxa colectata aferenta. Beneficiarii vor determina taxa aferenta, care se va evidentia in decontul de taxa , atat ca taxa colectata, cat si ca taxa deductibila.

Prin normele metodologice de aplicare a Legii nr.227/2015 vor fi definite bunurile care vor intra sub incidenta taxarii inverse pana la 31 decembrie 2018, fiind stabilite si codurile NC corespunzatoare bunurilor pentru care s-a reglementat aplicarea taxarii inverse.

Taxarea inversa se aplica si in prezent pentru urmatoarele operatiuni : livrarea de deseuri, livrarea de masa lemnoasasi materiale lemnoase, livrarea de cereale si plante tehnice, livrarea de energie electrica, transferul de certificate verzi, transferul de certificate de emisii de gaze cu efect de sera.

Sursa: Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj-Napoca

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zoom fiscal: Taxarea inversa in 2016 prin noul Cod fiscal":
Rating:

Nota: 2 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016