Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Voucherele pentru Rabla electrocasnice vor avea o valabilitate mai mica, insa valoarea lor ramane neschimbata (Ordinul 974/2022)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Mai. 2022
Voucherele pentru Rabla electrocasnice vor avea o valabilitate mai mica, insa valoarea lor ramane neschimbata (Ordinul 974/2022)
Tags: rabla electrocasnice, ordin 974/2022, valabilitate vouchere

Noile modificari pentru aplicarea programului Rabla electrocasnice au fost publicate recent in Monitorul Oficial. Voucherele vor avea o valabilitate mai mica, de doar 7 zile de la publicarea listei cu persoanele aprobate, insa valoarea lor ramane neschimbata.

Persoanele care vor sa dea la schimb vechile electrocasnice pentru a achizitiona unele noi vor avea acum la dispozitie doar 7 zile de la publicarea listei cu solicitantii aprobati sa se adreseze comerciantilor validati în vederea utilizarii voucherelor. Mentionam ca inainte termenul era de 15 zile.

Finantarea se acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, denumite în continuare echipamente, dupa cum urmeaza:

a) 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator, avand cel putin noua clasa energetica C;
b) 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D;
c) 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++;
d) 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E;
e) 400 de lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++;
f) 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
g) 500 de lei pentru laptopuri;
h) 300 de lei pentru tablete.

Sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele:
- achizitia de masini de spalat rufe/vase, uscatoare de rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile;
- aspiratoare, laptopuri si tablete;
- TVA aferenta echipamentelor achizitionate prin program.
 
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Voucherele pentru Rabla electrocasnice vor avea o valabilitate mai mica, insa valoarea lor ramane neschimbata (Ordinul 974/2022)":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016