Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Mediului da startul: 60.000 de vouchere prin programul RABLA pentru electrocasnice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Dec. 2018
Tags: rabla pentru electrocasnice, regulament rabla electrocasnice, vouchere pentru electrocasnice

Programul RABLA pentru electrocasnice se deschide incepand de astazi, 19 decembrie, si insumeaza 60.000 de vouchere disponibile pentru romanii care au electrocasnice vechi si vor sa le dea la schimb pentru a-si achizitiona unele noi.

Cele 60.000 de vouchere au valori nominale diferite in functie de electrocasnicele pe care persoanele interesate vor sa le achizitioneze (masina de spalat, aer conditionat sau frigider), dar si de clasa de energie a acestora. Programul se desfasoara la nivel national si poate fi accesat de orice roman major, cu carte de identitate valabila si fara datorii la stat.

„Avem 20 de milioane de lei in buget, echivalentul a 60.000 de vouchere”, spune ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, precizand ca, spre exemplu, un voucher pentru cumpararea unui frigider se ofera doar la schimb pentru acelasi aparat, respectiv pentru un frigider.
 

Regulamentul programului

Pentru a beneficia de finantare, cei interesati trebuie sa acceseze aplicatia electronica de pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu si sa urmeze pasii de inscriere in program. Aplicatia va fi disponibila incepand de astazi, ora 12.00. 

Proiectul prevede ca finantarea se acorda sub forma de vouchere pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, cu eficienta energetica clasa A++ si A+++, din urmatoarele categorii: masini de spalat rufe, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice, aparate de aer conditionat.

Un voucher are valoare nominala de 200 lei pentru inlocuirea masinii de spalat cu una de eficienta energetica A++ sau 300 lei pentru inlocuirea cu una de clasa A+++. In timp ce, pentru aerele conditionate se ofera vouchere de 300 lei fie ca sunt inlocuite cu aparate din categoria A+++ sau A++.

Inlocuirea unui frigider este incurajata prin oferirea de subventii de 300 lei in cazul in care aparatul electrocasnic se inscrie in clasa energetica A++ si de 400 lei pentru cele din categoria A+++. 

ATENTIE! Voucherele pot fi cumulate si se ofera cate unul pentru fiecare aparat electrocasnic vechi predat de consumatori, doar dintre cele care fac parte din program.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Mediului da startul: 60.000 de vouchere prin programul RABLA pentru electrocasnice":
Rating:

Nota: 2.92 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016