Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

AFM a dat startul pentru inscrierea in etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice 2019

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 19 Iun. 2019
Tags: rabla electrocasnice, afm, vouchere electrocasnice

Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat redeschiderea sesiunii de inscrieri in programul Rabla pentru electrocasnice, dupa ce, din prima sesiune de inscrieri, s-a cheltuit doar putin peste un sfert din suma alocata programului.

“Incepand de astazi, 18 iunie 2019, ora 10ºº, Administratia Fondului pentru Mediu pune la dispozitia persoanelor fizice suma de 28.269.300 lei, pentru noi inscrieri in cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice. Suma initiala alocata pentru anul 2019 a fost de 40.000.000 lei, aceasta suma fiind rezervata integral, in timp record, in data de 24 mai 2019”, anunta AFM, intr-un comunicat de presa. 

Dar, desi intreaga suma de 40 de milioane de lei a fost rezervata integral in mai putin de o zi, nu au fost folosite vouchere decat in valoare de 11.730.700 de lei. AFM a stabilit ca sumele aferente voucherelor neutilizate in termenul de valabilitate, dar si diferentele rezultate din modificarea eficientei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasa superioara la o clasa inferioara s-au reintors in program, sa fie puse la dispozitia contrbuabililor pentru noi rezervari. 

In data de 24 mai, data deschiderii programului Rabla pentru electrocasnice 2019 au fost aprobate in total 73.769  de solicitari venite din partea persoanelor fizice. Acestea au rezervat, in total, un numar de 124.018 vouchere.

Beneficiarii au avut termen de utilizare a voucherelor la comerciantii validati pana la data de 15 iunie 2019, inclusiv.

Insa, asa cum spuneam AICI >> , dupa ce a trecut valul de bucurie simtit de contribuabilii care au si epuizat intreg bugetul de 40 de milioane de lei, in scurt timp de la deschiderea inscrierilor, au inceput si problemele. Nu toate voucherele  au putut fi folosite. Unele au fost inutile, din lipsa de produse electrocasnice ale caror caracteristici sa corespunda celor enuntate in Program. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "AFM a dat startul pentru inscrierea in etapa a doua a programului Rabla pentru electrocasnice 2019":
Rating:

Nota: 3.3 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016