Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Situatii in care formularul Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru Mediu trebuie sa fie depus pe zero

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Nov. 2021 Exclusiv
Situatii in care formularul „Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru Mediu” trebuie sa fie depus pe zero
Tags: fondul pentru mediu, declaratii pe 0

O societate achizitioneaza marfuri din Import (Turcia) si din piata UE in anumite luni ale unui an fiscal. Au fost si situatii cand nu s-au achizitionat marfuri din extern in nici o luna intr-un an de zile. Referitor la obligatia de a transmite declaratia privin taxele de ambalaj va rugam sa ne comunicati daca declaratia AFM se depune doar in situatia cand avem achizitii sau depunem lunar pe zero? Va rog sa faceti referire si la cadrul legal, multumesc.

Raspunsul consultantului fiscal Elena Grofil:

Potrivit prevederilor din Instructiunile de completare si depunere a formularului "Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru mediu" aprobate prin Ordinul 591/2017, pentru fiecare obligatie de plata prevazuta in Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind

Fondul pentru mediu, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 105/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, datorata pentru perioada de raportare, cu termen de declarare lunar, trimestrial sau anual, se completeaza in acelasi formular tabelul generat cu ajutorul programului informatic de asistenta.

Sumele reprezentand obligatii constituite in perioada de raportare la care se refera Declaratia privind obligatiile la Fondul pentru mediu se inscriu in randurile corespunzatoare, in conformitate cu instructiunile de mai jos.

In situatia in care, pentru perioada de raportare, nu rezulta sume datorate, reprezentand contributii, taxe ori alte sume pentru care persoanele juridice si persoanele fizice au dobandit calitatea de contribuabili/platitori la bugetul Fondului pentru mediu, se inscrie cifra 0 (zero).

La alin. 8 din Sectiunea 4 -Data privind cantitatile de ambalaje introduse pe piata nationala de catre operatorii economici responsabili, se precizeaza ca in situatia in care, pentru perioada de raportare, nu rezulta cantitati de ambalaje sau deseuri de ambalaje pentru care operatorii economici responsabili sunt raspunzatori, se inscrie cifra 0 (zero) la pozitia corespunzatoare din tabel.

Prin urmare, daca aveti calitatea de contribuabil la bugetul Fondului pentru mediu, chiar daca nu aveti activitate trebuie sa depuneti declaratiile pe zero.

In situatia in care nu mai efectuati importuri/achizitii intracomunitare de marfuri ambalate, ar trebui sa va adresati AFM si sa renuntati la aceasta calitate de contribuabil la bugetul Fondului pentru mediu, pentru a nu mai depune declaratii pe zero.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Situatii in care formularul Declaratie privind obligatiile la Fondul pentru Mediu trebuie sa fie depus pe zero":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016