Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

O noua taxa pentru consumatori: Se va achita o garantie pentru fiecare produs ambalat in sticla sau borcan

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Apr. 2019
Tags: taxa reciclare, legea 31/2019, oug 74/2018

De duminica, 31 martie 2019, a inceput sa se aplice o parte din prevederile Legii 31/2019 intrate in vigoare la mijlocul lunii ianuarie a.c.

Astfel, consumatorii si unii comercianti vor trebui sa achite o garantie de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj primar reutilizabil, de 0,1-3 litri, daca nu aduc la schimb un alt ambalaj de acelasi fel. Suma se poate recupera in momentul in care se returneaza ambalajul (sticla sau borcanul).

„Incepand cu data de 31 martie 2019, valoarea garantiei banesti prevazute la alin. (1) este in cuantum de 0,5 lei/ambalaj intre operatorii economici si intre operatorii economici si consumatorul final, in cazul ambalajelor primare reutilizabile, cu volume cuprinse intre 0,1 l si 3 l, utilizate pentru produse destinate consumului populatiei”, prevede Legea nr. 31/2019, pprivit aprobarea OUG 74/2018, pentru modificarea si completarea Legii nr. 211/2011 privind regimul deseurilor, a Legii nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor si a deseurilor de ambalaje si a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu.

Citeste si:

Categoriile de produse pentru care se aplica taxa de timbru verde


"Platesti pentru cat arunci"! De la 1 ianuarie 2019 se schimba regulile colectarii deseurilor
 

La alin. (1) amintit mai sus se arata ca: “Circulatia ambalajelor reutilizabile intre operatorii economici se face prin schimb, cu respectarea prevederilor Legii contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii nr. 227/2015privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, iar daca beneficiarii nu detin cantitatile de ambalaje necesare efectuarii schimbului acestia achita o garantie baneasca in schimbul ambalajelor primite”. 

Pana la data de 1 ianuarie 2021 se va stabili un sistem de garantie-returnare care sa se aplice pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticla, plastic sau metal, cu volume cuprinse intre 0,1 l si 3 l inclusiv, utilizate pentru a face disponibile pe piata nationala bere, mixuri de bere, mixuri de bauturi alcoolice, cidru, alte bauturi fermentate, sucuri, nectaruri, bauturi racoritoare, ape minerale si ape de baut de orice fel, vinuri si spirtoase. Acest sistem se va baza pe evaluarea eficientei economice, sociale si de mediu, precum si a impactului asupra intreprinderilor mici si mijlocii, mai prevedere noua legislatie.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "O noua taxa pentru consumatori: Se va achita o garantie pentru fiecare produs ambalat in sticla sau borcan":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Cum va putea fi rezolvata problema ambalajelor?
Mai multe articole despre taxa reciclare
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016