Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect: Persoanele care caseaza masini mai vechi de 15 ani vor putea primi de la primaria locala suma de 3.000 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 10 Iun. 2022
Proiect: Persoanele care caseaza masini mai vechi de 15 ani vor putea primi de la primaria locala suma de 3.000 lei
Tags: casare masini, rabla local

Un nou Proiect Rabla, denumit Rabla Local, prevede acordarea sumei de 3.000 lei persoanelor care caseaza masini poluante mai vechi de 15 ani. Suma NU trebuie folosita pentru cumpararea altui autovehicul.

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului de finantare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate a fost pus in dezatere publica de Ministerul Mediului. Ghidul de finantare constituie un suport informativ complex, avand rolul de a furniza informatii esentiale privind derularea Programului privind casarea autovehiculelor uzate.

Este vorba despre finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu acordata pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime egala sau mai mare de 15 ani, in schimbul predarii spre casare a acestuia. Persoanele care doresc sa obtina stimulentul de 3.000 lei trebuie sa se adreseze primariilor locale.

Scopul Programului il constituie imbunatatirea calitatii mediului prin casarea autovehiculelor uzate, obiectul acestuia constand in finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu acordata pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime egala sau mai mare de 15 ani, in schimbul predarii spre casare a acestuia.

Indicatorul de performanta si eficienta a programului il reprezinta numarul de autovehicule uzate casate.

Criterii de eligibilitate a proprietarului de autovehicul uzat

Este considerat eligibil proprietarul de autovehicul uzat care indeplineste urmatoarele conditii la data solicitarii stimulentului pentru casare:

a) este persoana fizica cu domiciliul/resedinta in Romania;
b) are domiciliul/resedinta pe raza teritoriala a UAT-ului solicitant de finantare;
c) detine in proprietate un autovehicul uzat inmatriculat pe numele sau si se afla in evidentele fiscale ale UAT-ului solicitant de finantare; 
d)nu este inregistrat cu obligatii restante de plata a taxelor, impozitelor, amenzilor si contributiilor catre bugetul de stat si bugetul local, conform prevederilor legale in vigoare;
e) nu a obtinut si nu este pe cale sa obtina finantare prin proiecte ori programe finantate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2020-2024 si Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, pentru acelasi autovehicul uzat cu care participa in Program;
f) nu este condamnat pentru infractiuni impotriva mediului, prin hotarare judecatoreasca definitiva.
 
Criterii de eligibilitate a autovehiculului uzat

Este considerat eligibil autovehiculul care indeplineste cumulativ urmatoarele:

a) este inregistrat in evidentele fiscale ale UAT solicitant;
b)la data participarii in Program are o vechime mai mare sau egala cu 15 ani, calculata de la anul fabricatiei; 
c) are norma de poluare Euro 3 si/sau inferioara;
d) este inmatriculat in Romania de cel putin 3 ani.
 
Monitorizarea in cadrul programului se desfasoara pe o perioada de 3 ani de la depunerea raportului de finalizare la AFM si are ca obiect verificarea, in colaborare cu beneficiarul finantarii acordate, a modului de indeplinire a obligatiei de casare si radiere din circulatie si din evidenta fiscala a UAT a autovehiculelor pentru care s-a acordat finantarea, precum si a respectarii interdictiei achizitiei unui autoturism cu norma de poluare Euro 4 si/sau inferioara de catre proprietarii autovehiculelor uzate.
 


Sursa: Ministerul Mediului
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect: Persoanele care caseaza masini mai vechi de 15 ani vor putea primi de la primaria locala suma de 3.000 lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

A fost lansat Programul "Rabla" 2012
Mai multe articole despre casare masini
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016