Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rabla pentru Electrocasnice 2019: AFM da start inscrierilor in cea de-a treia sesiune a programului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 15 Iul. 2019
Tags: rabla pentru electrocasnice, vouchere pentru televizoare, ministerul mediului, ghid de finantare

Incepand de astazi, 15 iulie, Administratia Fondului pentru Mediu a dat startul celei de-a treia sesiune a programului "Rabla pentru electrocasnice". Persoanele fizice au la dispozitie aproximativ 20 milioane lei, pentru noi inscrieri.

UPDATE 15 iulie 2019

"Incepand de luni, 15 iulie 2019, ora 10.00, Administratia Fondului pentru Mediu pune la dispozitia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 milioane lei, pentru noi inscrieri in cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, suma rezultata din neutilizarea voucherelor in termenul de valabilitate, precum si diferentele provenite din modificarea eficientei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasa superioara la o clasa inferioara, la cererea beneficiarului", anunta Ministerul Mediului.

Initial a fost alocata o suma de 40 de milioane de lei pentru programul din 2019.  In cadrul celor doua editii desfasurate in data de 24 mai si 18 iunie au fost utilizate vouchere in valoare de 20 milioane lei.
 

UPDATE 30 mai 2019

Administratia Fondului pentru Mediu anunta inca de ieri ca a aprobat solicitarile celor 73.769 de persoane fizice care s-au inscris in Programul Rabla pentru Electrocasnice, pentru un numar de 124.018 vouchere.

Beneficiarii pot utiliza voucherele la comerciantii validati in termenul de valabilitate, respectiv pana la data de 15 iunie 2019, inclusiv. Incepand cu data de 17 iunie 2019, sumele aferente voucherelor neutilizate vor deveni disponibile pentru noi inscrieri, anunta Ministerul Mediului pe pagina de facebook a institutiei.

Lista persoanelor fizice aprobate va putea fi accesata aici: https://www.afm.ro/…/20…/solicitanti_aprobati-2019_05_30.pdf

UPDATE 24 mai 2019

Administratia Fondului pentru Mediu da start inscrierilor in programul Rabla pentru electrocasnice 2019! Cei care vor sa beneficieze de vouchere valorice pentru achizitionarea unor aparate noi, se pot inscrie incepand de astazi, 24 mai, de la ora 10.00. Vestea mai putin buna este aceea ca valoarea voucherelor a fost modificata, in minus, in cazul televizoarelor, unde aceasta a fost diminuata cu mai mult de jumatate din valoarea anuntata initial!
Anuntat initial la o valoare de 500 de lei, voucherul pentru un televizor cu clasa energetica A+, de exemplu, a fost diminuat acum la doar 200 de lei!

Aplicatia informatica pentru inscrierea persoanelor fizice in Programul Rabla pentru electrocasnice 2019 va fi disponibila incepand de vineri, 24 mai 2019, ora 10:00, anunta AFP.
 
Detalii despre inscrierea in programul Rabla pentru electrocasnice 2019 gasiti AICI >>
Care este noua valoare a voucherelor pentru echipamentele eligibile, aflam in cele ce urmeaza:
Masini de spalat rufe
a. 200 lei- eficienta A++
b. 300 lei- eficienta A+++
Masini de spalat vase
a. 300 lei- eficienta A++
b. 400 lei- eficienta A+++
Frigidere/combine frigorifice/lazi frigo/congelatoare
a. 300 lei- eficienta A++
b. 400 lei- eficienta A+++
Aparate de aer conditionate, inclusiv portabile
a. 400 lei- eficienta A++ si A+++
Televizoare
a. 200 lei- eficienta A si A+
b. 400 lei- eficienta A++ si A+++
Pentru a putea beneficia de voucher, persoana fizica trebuie sa ofere la schimb un electrocasnic din aceeasi categorie, cu exceptia masinilor de spalat vase, unde se poate oferi orice alt electrocasnic participant in program (schimb 1 la 1, cu exceptia masinilor de spalat vase).
 
Ce pasi trebuie sa urmati pentru a va inscrie in platforma online?
1. Completarea datelor personale: Nume, prenume, CNP, serie si rr. Carte de identitate,
adresa, data eliberare CI/buletin, email si nr. telefon.
2. Bifarea casutelor privind declaratiile referitoare la:
- regulamentul european privind protectia datelor personale;
- declaratia privind obligatiile la bugetul de stat/bugetul local;
- declaratia privind asumarea predarii unui EEE uzat in schimbul achizitionarii unui electrocasnic nou.
3. Bifarea casutei de securitate CAPTCHA pentru a ajunge la pasul urmator.
4. Alegerea tipului de voucher dorit.
5. Finalizare.
Listele cu solicitantii aprobati sunt publicate pe site-ul AFM.ro
Voucherele pot fi folosite si la vanzarile online.
 
Persoana fizica trebuie sa predea DEEE, iar comerciantul este obligat sa il preia, cu precizarea ca pe factura este mentionata predarea unui DEEE.
Persoana fizica trebuie sa semneze:
1. Contractul de finantare nerambursabila,
2. Declaratia pe proprie raspundere,
3. Factura.
 

Articol initial, 14.05.2019

Ministerul Mediului a pus in dezbatere publica Ghidul Programului Rabla pentru electrocasnice, editia din 2019. In acest an vor fi eligibile si televizoarele si masinile de spalat vase, iar voucherele au o valoare destul de mare: 500 de lei pentru televizoare si pana la 400 de lei pentru masinile de spalat vase.

Ghidul de finantare a Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice de uz casnic, uzate cu unele noi mai performante din punct de vedere energetic - Rabla pentru electrocasnice, a fost lansat in dezbatere publica de vineri, 10 mai. 

Asa cum am promis anul trecut, inca de la lansarea primei editii a Programului, anul acesta il extindem pentru doua categorii de echipamente foarte cerute de romani. In plus, succesul foarte mare al editiei din 2018 ne-a determinat sa dublam bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. In paralel cu procesul de consultare publica, operam modificarile in platforma electronica, pentru ca dorim sa lansam programul cat mai repede, in saptamanile urmatoare", a declarat ministrul Gratiela Gavrilescu, citata intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Mediului. 

Finantarea va fi acordata sub forma de vouchere care se vor folosi pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, dupa cum urmeaza: 

a) 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++; 
b) 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++; 
c) 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++;
d) 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++); 
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++; 
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++. 
h) 200 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A; 
i) 500 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A+.

Inscrierile in program se vor face direct la magazinul din care se va achizitiona echipamentul electric sau electronic de uz casnic (inclusiv online), iar predarea echipamentului vechi se va face la momentul livrarii celui nou-achizitionat. 
 

Extras din Ordinul Ministrului


ART. I. – Ghidul de finantare a Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, aprobat prin Ordinul viceprim-ministrului, ministrului mediului nr. 1.172/2018, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 987 din 21 noiembrie 2018, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza: 

1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

” (1) Obiectul programului il reprezinta finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu, acordata sub forma unui voucher, pentru inlocuirea echipamentelor electrice si electronice de uz casnic, uzate, cu unele noi, mai performante din punct de vedere energetic.” 

(...)

3. La articolul 4, dupa alineatul (2), se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:

”(3) Sumele alocate unei sesiuni de finantare, ramase neutilizate, se pot reporta pentru sesiunea urmatoare, daca aceasta din urma are loc in cadrul aceluiasi an bugetar.” 

4. La articolul 5, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”(1) Finantarea se acorda sub forma de vouchere, pentru achizitionarea de echipamente electrice si electronice de uz casnic, denumite in continuare echipamente, dupa cum urmeaza: 
a) 200 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A++; 
b) 300 lei pentru masini de spalat rufe cu eficienta energetica A+++; 
c) 300 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A++;
d) 400 lei pentru masini de spalat vase cu eficienta energetica A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire (A+++/ A++); 
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A++; 
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare cu eficienta energetica A+++. 
h) 200 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A; 
i) 500 lei pentru televizoare cu eficienta energetica A+”.

5. Articolul 6 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Art. 6 Cheltuieli eligibile in cadrul programului 

(1) Sunt considerate cheltuieli eligibile urmatoarele:
- achizitia de masini de spalat rufe/vase, frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare, televizoare si aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile;
- TVA aferenta echipamentelor achizitionate prin program.

(2) Demontarea/montarea aparatelor de aer conditionat intra in sarcina beneficiarilor si nu este considerata cheltuiala eligibila.”

6. La articolul 7, alineatul (1), literele g) si r) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

”g) colector autorizat – operator economic autorizat, potrivit legislatiei in vigoare, sa desfasoare activitati de colectare a DEEE;” ............................................................” r) voucher – codul generat de aplicatia informatica ce atesta dobandirea finantarii, cu valoare nominala, parte din pretul de achizitie a unui EEE nou, sustinuta prin modalitate nerambursabila din Fondul pentru mediu in cadrul programului.” 

7. La articolul 7, alineatul (1), dupa litera r) se introduce o noua litera, litera s), cu urmatorul cuprins:

”s) utilizarea voucherului – furnizarea, de catre solicitantul aprobat, a codului aferent voucherului si introducerea acestuia, de catre comerciantul validat, in aplicatia informatica”. 

8. La articolul 7, alineatul (3), dupa litera f) se introduce o noua litera, litera g), cu urmatorul cuprins:

”g) CNP – codul numeric personal.” 

9. La articolul 13, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”(3) Dupa parcurgerea procedurii prevazute la alin. (2), Autoritatea valideaza comerciantul, conform art. 14. ” 

10. La articolul 13, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (31 ), cu urmatorul cuprins:

”(31 ) in termen de 5 zile lucratoare de la publicarea programarilor in vederea semnarii contractelor de decontare, reprezentantii legali ai comerciantilor validati sau imputernicitii acestora se prezinta la sediul Autoritatii, pentru perfectarea contractelor”. 

11. La articolul 13, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”in cazul in care contractul de decontare este semnat de catre o alta persoana decat reprezentantul legal, se prezinta si imputernicirea persoanei mandatate de catre reprezentantul legal.” 

12. La articolul 15, alineatul (3), litera c) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”c) neindeplinirea unui criteriu de eligibilitate la data inscrierii comerciantului in program;” 

13. La articolul 16, litera e) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”e) se obliga sa predea un EEE uzat echivalent, in momentul achizitionarii unui EEE nou; pentru echipamentele prevazute la art. 5, alin. (1), lit. e), f) si g), solicitantul poate preda un EEE uzat din cadrul acelorasi categorii de produs;” 

14. Articolul 17 se abroga.

15. La articolul 18, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”(1) Numai dupa publicarea listei cuprinzand comerciantii validati, inscrierea persoanei fizice in cadrul programului se realizeaza in aplicatia informatica, prin introducerea urmatoarelor informatii: 

a) datele de identificare (nume, prenume si adresa de domiciliu a solicitantului, CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirarii acestuia; 

b) adresa de e-mail si numar de telefon mobil valide, daca acestea exista; 

c) declaratia pe propria raspundere potrivit careia nu inregistreaza obligatii de plata la bugetul de stat si bugetul local, conform legislatiei nationale in vigoare, la data inscrierii;

d) acordul cu privire la prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici;

e) tipul de EEE care se achizitioneaza si eficienta energetica a acestuia, precum si declaratia pe proprie raspundere prin care se obliga sa predea un EEE uzat echivalent in momentul achizitionarii.” 

16. La articolul 18, dupa alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmatorul cuprins:

”(4) Informatiile eronate introduse in aplicatie, cu exceptia CNP, pot fi modificate de solicitant, prin accesarea codului unic de accesare a inscrierii, pana in momentul semnarii contractului de finantare.” 

17. Articolul 20 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Art. 20 Obligatiile comerciantului validat cu privire la comercializarea EEE-urilor, in cadrul programului 

(1) Achizitia de EEE-uri eligibile in cadrul programului se face prin intermediul comerciantilor validati, in limita fondurilor alocate, publicate spre informare, pe pagina de internet a Autoritatii.

(2) in termenul prevazut la art. 21, alin. (5), la momentul la care solicitantul aprobat se adreseaza comerciantului validat pentru utilizarea vocuherului, acesta din urma pune la dispozitia persoanei fizice, in vederea semnarii, contractul de finantare nerambursabila si declaratia pe proprie raspundere, prevazute in anexele 2 si 3 la ghid.

(3) Formalitatile prevazute la alin. (2) se realizeaza doar pentru solicitantii care intrunesc criteriile de eligibilitate prevazute in ghid si care se regasesc in lista mentionata la art. 19, alin. (3) si doar daca datele din aplicatia informatica corespund cu cele furnizate de catre persoanele fizice si cu documentele prezentate in sustinerea lor.

(4) Comerciantul validat perfecteaza formalitatile de vanzare a EEE-urilor in baza contractului de finantare nerambursabila si declaratiei pe proprie raspundere, prevazute la alin. (2), in termen de maxim 15 zile de la data utilizarii voucherului.

(5) Dupa perfectarea formalitatilor de vanzare a EEE-urilor, comerciantul completeaza in aplicatia informatica datele aferente acestora, inclusiv tipul de echipament care se achizitioneaza si eficienta energetica a acestuia.

(6) Comerciantul se obliga sa asigure, cu titlu gratuit, preluarea EEE-uzat de la persoana fizica, direct sau prin intermediul colectorilor autorizati declarati la Autoritate

(7) in cadrul programului, comerciantul se obliga sa asigure colectarea unui numar de EEE uzate echivalent cu numarul de EEE comercializate.

(8) Beneficiarul poate preda EEE uzat direct catre colectorul autorizat cu care comerciantul are incheiat contract de colectare, cu conditia ca beneficiarul sa prezinte comerciantului documentul de predare, asumat si confirmat de catre colector. in acest caz, documentul respectiv este utilizat de catre comerciant pentru indeplinirea obligatiei prevazute la alin. (7).

(9) Comerciantul este responsabil pentru respectarea legislatiei specifice privind concurenta si protectia consumatorului.

(10) Oricand, pe parcursul derularii programului, comerciantul pierde calitatea dobandita, in situatia in care institutiile abilitate emit acte de unde rezulta incalcarea prevederilor legislatiei prevazute la alin. (9). in cazul in care aceasta situatie intervine dupa semnarea contractului cu Autoritatea, comerciantul este exclus din program prin notificarea emisa de catre aceasta.”

18. Articolul 21 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Art. 21 Voucherul 

(1) Persoana fizica beneficiaza de valoarea unui voucher la achizitionarea unui EEE eligibil, in schimbul predarii unui EEE uzat echivalent. Schimbul se face in sistem 1:1, in cadrul aceleiasi categorii de produs.

(2) Persoana fizica poate achizitiona mai multe EEE-uri in schimbul predarii unui numar echivalent de EEE uzate, beneficiind astfel, in mod corespunzator, de mai multe vouchere, dar nu mai mult de unul pentru fiecare categorie.

(3) Valoarea voucherului se scade de catre comerciantul validat in factura din pretul de comercializare cu TVA, al EEE-ului, denumit in continuare pret de comercializare, diferenta fiind asigurata de catre beneficiar din surse financiare proprii.

(4) Voucherul este un cod generat aleatoriu de aplicatie, cu urmatoarele atribute:
- un cod alfanumeric format din minim 5 caractere (majuscule), generat aleator in aplicatie;
- data emiterii (este data publicarii solicitantilor aprobati pe site-ul Autoritatii) si data expirarii; - date de identificare beneficiar (nume, prenume, CNP);
- categoria pentru care se aplica si eficienta energetica a echipamentelor;
- valoarea.

(5) Voucherul este valabil 15 zile de la emitere, respectiv de la data publicarii listei solicitantilor aprobati, prevazute la art. 19, alin. (3), perioada in care trebuie utilizat la un comerciant validat, sub sanctiunea pierderii dreptului de utilizare.

(6) Eficienta energetica a echipamentelor aprobate poate fi modificata doar de la o clasa energetica superioara la o clasa energetica inferioara, pana in momentul utilizarii voucherului, cu modificarea corespunzatoare a valorilor aferente.”

19. Articolul 22 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Art. 22 incheierea contractului de finantare nerambursabila Dupa publicarea listei prevazute la art. 19, alin. (3), contractele de finantare nerambursabila, care poarta semnatura Autoritatii, sunt puse la dispozitie, prin intermediul aplicatiei, comerciantilor validati, in vederea indeplinirii procedurilor prevazute la art. 20.” 

20. La articolul 23, alineatele (3) si (4) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

”(3) Factura trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente: 
a) atributele de identificare a comerciantului validat; 
b) atributele de identificare a beneficiarului: numele si prenumele, CNP; 
c) denumirea, cantitatea EEE-urilor vandute, pretul unitar si elementele de identificare ale acestora, precum si mentiunea ca sunt noi, categoria EEE achizitionat si clasa energetica;
d) codul/codurile alfanumeric/e al/ale voucherului/elor;
e) mentiunea privind predarea de catre beneficiar a unui echipament uzat echivalent. 

(4) Factura trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa fie completata integral, conform prevederilor legale si sa fie semnata de beneficiar; 
b) sa fie emisa cu cel putin 30 zile si maximum 90 de zile inainte de data depunerii cererii de decontare la Autoritate si in aceeasi data sau la o data ulterioara semnarii contractului de finantare nerambursabila.” 

21. La articolul 24, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”(1) in vederea decontarii, comerciantul validat depune la sediul Autoritatii urmatoarele documente, opisate si paginate: 
a) cererea de decontare, completata integral, conform formularului prevazut in anexa la contractul de decontare, semnata de catre reprezentantul legal al comerciantului validat sau de catre persoana imputernicita de acesta; 
b) contractul/contractele de finantare nerambursabila si declaratia/declaratiile pe proprie raspundere, semnate de catre beneficiar, in original; 
c) factura/facturile fiscale, semnate de beneficiari, emise cu cel putin 30 de zile si maximum 90 de zile, inainte de data depunerii cererii de decontare, in copie conform cu originalul;
d) documentul/documentele care sa ateste predarea-primirea DEEE colectate in cadrul programului, incheiat intre comerciantul validat/persoana fizica si operatorul economic autorizat pentru colectare, care sa contina inclusiv categoria DEEE-urilor predate, numarul de bucati si cantitatea acestora exprimata in kg, precum si mentiunea ”Programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic”;
e) copie B.I./C.I. beneficiari; 
f) in situatia in care comerciantul, pentru punctul de lucru introdus in aplicatie are incheiat un alt contract pentru colectarea DEEE cu un colector autorizat, acesta va fi prezentat in copie certificata „conform cu originalul”. 

22. La articolul 24, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”(3) Cererile de decontare se analizeaza in ordinea depunerii, iar virarea sumelor aferente cheltuielilor eligibile, din contul Autoritatii in contul comerciantilor, se realizeaza in limita disponibilului existent la Fondul pentru mediu, doar daca toate criteriile si conditiile prevazute in ghid sunt respectate, iar documentele aferente cererilor de decontare sunt conforme si corect intocmite. in cazul in care, in momentul verificarii acestora, in facturile transmise se constata erori ce pot fi remediate, acestea vor fi respinse din cererea de decontare in cadrul careia au fost depuse, putand fi propuse pentru un decont viitor, cu respectarea art. 22 alin. (4), lit. b).” 

23. Articolul 27 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”Art. 27 Responsabilitati privind gestionarea datelor cu caracter personal (1) Autoritatea raspunde, in conditiile legii, pentru gestionarea datelor cu caracter personal apartinand persoanelor fizice participante in cadrul programului, pe care aceasta le prelucreaza. Prin solicitarea validarii si incheierea contractului de decontare, comerciantul declara ca este de acord cu privire la gestionarea si prelucrarea de catre Autoritate a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici si se obliga sa prelucreze datele cu caracter personal ale persoanelor fizice aprobate in cadrul programului, in conformitate cu dispozitiile legale aplicabile, inclusiv Regulamentul UE nr. 679/2016, si sa gestioneze in conditii de maxima siguranta documentele depuse de catre acestia. 

De asemenea, prin solicitarea aprobarii in cadrul programului si incheierea contractului de finantare nerambursabila beneficiarul declara ca este de acord cu privire la gestionarea si prelucrarea de catre Autoritate si de catre comerciantul validat a tuturor datelor si informatiilor furnizate, precum si cu privire la transmiterea acestora catre terte institutii sau persoane juridice in vederea verificarii indeplinirii tuturor obligatiilor si clauzelor prevazute in ghid sau in scopul elaborarii de situatii si statistici. (2) Comerciantul validat raspunde in fata beneficiarului si a Autoritatii pentru gestionarea datelor cu caracter personal apartinand persoanelor fizice participante in cadrul programului, pe care acesta le prelucreaza”. 

24. Dupa articolul 29 se introduce un nou articol, articolul 291, cu urmatorul cuprins:

”Art. 291 Prevederi privind eventuale decalari ale termenelor Daca din motive legate strict de Autoritate (de exemplu, dar fara a se limita la, disfunctionalitati ale aplicatiei informatice), participantii in program se afla in imposibilitatea obiectiva de a-si respecta termenele impuse prin prezentul ghid, atunci respectivele termene se vor prelungi cu perioada aferenta intarzierii. 
Aceste decalari nu exonereaza AFM de indeplinirea obligatiilor asumate prin alte acte de natura juridica.” 

25. La anexa nr. 1 din ghid, la articolul 4, pct. 4.1., dupa litera m) se introduce o noua litera, litera n), cu urmatorul cuprins:

”n) sa respecte legislatia specifica privind concurenta si protectia consumatorului. ” 

26. La anexa nr. 1 din ghid, la articolul 4, pct. 4.3., litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”a) sa asigure plata sumelor solicitate de catre comerciant pentru care acesta prezinta toate documentele necesare in formatul prevazut in ghidul de finantare, in conditiile mentionate prin prezentul contract si in ghidul de finantare, in maximum 60 de zile lucratoare, in limita fondurilor prevazute prin bugetele anuale ale Fondului pentru mediu;” 
 
27. La anexa nr. 1 din ghid, Anexa 1 se modifica si se inlocuieste cu anexa la prezentul ordin.

28. La anexa nr. 2 din ghid, datele de identificare ale beneficiarului se modifica si vor avea urmatorul cuprins:

”......................., cu domiciliul in .................., CNP ................, telefon/fax ............, e-mail ............, in calitate de beneficiar, denumit/denumita in continuare beneficiar”.

29. La anexa nr. 2 din ghid, articolul 1, punctul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

”1. AFM acorda beneficiarului o finantare nerambursabila, denumita in continuare finantare, in valoare de .............. lei, sub forma de vouchere pentru achizitionarea de ..................... (se vor preciza echipametele de uz casnic aprobate) in cadrul Programului national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, denumit in continuare program, conform Ghidului de finantare aprobat prin Ordinul ministrului mediului nr. .........../.............., denumit in continuare ghid.” 

30. La anexa nr. 2 din ghid, articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

” Art. 2 Durata contractului Contractul este valabil de la data semnarii lui de catre persoana fizica pana la indeplinirea obiectului prevazut la art. 1, pct. 1, in conditiile respectarii termenelor prevazute in Ghidul de finantare”. 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rabla pentru Electrocasnice 2019: AFM da start inscrierilor in cea de-a treia sesiune a programului":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 10 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016