keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Taxarea inversa la paine, fructe si carne se aplica la 10 zile de la aprobarea derogarii de catre UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Iul. 2010
Tags: taxare inversa, derogare ue

Taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie va fi aplicata la zece zile de la ...


Taxarea inversa pentru livrarile de bunuri din interiorul tarii la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie va fi aplicata la zece zile de la comunicarea de catre Consiliul UE a aprobarii derogarii pentru implementarea prevederii

Masura privind aplicarea taxarii inverse pentru livrarile de bunuri in interiorul tarii din categoriile: cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie intre persoanele inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, prevazuta la art. I pct. 3 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 54/2010 privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale, se aplica incepand cu a 10-a zi urmatoare comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii pentru aplicarea acestor prevederi si numai pentru bunurile din categoriile pentru care s-a obtinut derogarea", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).
MFP va publica pe site-ul oficial www.mfinante.ro data comunicarii de catre Consiliul Uniunii Europene a aprobarii derogarii.

Aplicarea taxarii inverse este o masura de simplificare a platii taxei, astfel incat persoana obligata la plata taxei este beneficiarul in locul furnizorului. Acest mecanism are ca scop colectarea optima a creantelor si un control mai riguros din partea autoritatilor fiscale, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit ordonantei de urgenta a Guvernului privind unele masuri de combatere a evaziunii fiscale procedura taxarii inverse urmeaza a fi aplicata temporar numai pana la data de 31 decembrie 2011.

Sursa Mediafax 06/07/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016