Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Modificari legislative au fost anuntate recent de Comisia Europeana in ce priveste detasarea lucratorilor. Se doreste, odata cu noile reglementari, asigurarea unor conditii echitabile de salarizare si de concurenta pentru companiile care lucreaza cu salariati detasati temporar.
Comisia Europeana a prezentat in aceasta luna o propunere de reforma a directivei privind detasarea lucratorilor. Aceasta are ca scop asigurarea unor conditii echitabile de salarizare si de concurenta pentru intreprinderile care isi detaseaza angajatii temporar intr-un alt stat membru. Toate normele privind salarizarea care se aplica lucratorilor locali vor trebui aplicate si in cazul celor detasati.Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, Marianne Thyssen, a declarat: "Inca din prima zi a mandatului meu am spus ca trebuie sa facilitam mobilitatea fortei de munca, dar ca aceasta trebuie sa se desfasoare intr-un mod echitabil. Propunerea va crea un cadru juridic pentru detasare, clar, echitabil si usor de pus in aplicare."
Revizuirea directivei vizeaza modificari in trei domenii principale: (i) salarizarea lucratorilor detasati, inclusiv in cazul subcontractarii, (ii) normele privind lucratorii temporari si (iii)detasarea pe termen lung. Acestea vor asigura o mai buna protectie a lucratorilor, mai multa transparenta si certitudine juridica, precum si conditii de concurenta echitabile intre intreprinderile nationale si cele care efectueaza detasari, respectând pe deplin sistemele de negocieri salariale din statele membre. Normele stabilite prin lege sau prin conventiile colective de aplicare generala devin obligatorii pentru lucratorii detasati in toate sectoarele economice.
Context
Detasarea lucratorilor are loc atunci când serviciile sunt prestate transfrontalier in cadrul pietei unice. Un lucrator detasat este angajat intr-un stat membru al UE, dar este trimis de angajatorul sau sa lucreze temporar intr-un alt stat membru. In perioada 2010-2014, numarul detasarilor a crescut cu aproape 45%. In 2014, aproximativ 1,9 milioane de lucratori europeni au fost detasati in alte state membre.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: Comisia Europeana
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Normele privind detasarea transnationala, modificate de Ministerul Muncii (Proiect de Hotarare)Sfatul specialistului: Noi modificari ale legislatiei privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationaleObligatii si documente necesare privind delegarea in strainatate a angajatilorAnaliza consultantului. DETASAREA LUCRATORILOR din spatiul european in RomaniaCare sunt prioritatile Comisiei Europene pentru 2015?Articole similare
In atentia firmelor: 5.500 de cetateni straini nou-admisi pe piata fortei de muncaSfatul specialistului: Noi modificari ale legislatiei privind detasarea salariatilor in cadrul prestarii de servicii transnationaleCum deducem cheltuielile privind plata taxelor pentru eliberarea autorizatiei de munca si permis de sedere?Violeta Alexandru: Au fost rezolvate toate restantele privind eliberarea Formularului A1Reglementari NOI privind incadrarea in munca a strainilor. In ce cazuri nu mai este necesar avizul de angajareArticole similare
Comunicarea firmelor cu fiscul se va face exclusiv prin SPV din martie 2022Cum sa inregistrati contabil TVA calculata pentru depasirea cheltuielilor limitate fiscal la determinarea profituluiCe declaratii depune o societate nou infiintata? | Regim TVACartea Verde a Fiscalitatii 2016 contine si Calendarul obligatiilor fiscale!A fost publicata LEGEA 70/2015 privind plafonarea operatiunilor in numerar si modificarea OUG 193/2002Ultimele articole
Schema de ajutor introdusa prin HG 300/2024. Bugetul va fi suplimentat cu 750 milioane leiRepartizare dividende catre persoane fizice. Poate fi depasit, pe o luna, plafonul de 10.000 lei?Regim special de scutire TVA pentru INTREPRINDERIle miciFirme care NU mai sunt microINTREPRINDERI din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"