Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In atentia firmelor: Noi drepturi pentru lucratorii detasati

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 17 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: detasarea lucratorilor, lucratori detasati, lucratori temporari, intreprinderi

Modificari legislative au fost anuntate recent de Comisia Europeana in ce priveste detasarea lucratorilor. Se doreste, odata cu noile reglementari, asigurarea unor conditii echitabile de salarizare si de concurenta pentru companiile care lucreaza cu salariati detasati temporar.

Comisia Europeana a prezentat in aceasta luna o propunere de reforma a directivei privind detasarea lucratorilor. Aceasta are ca scop asigurarea unor conditii echitabile de salarizare si de concurenta pentru intreprinderile care isi detaseaza angajatii temporar intr-un alt stat membru. Toate normele privind salarizarea care se aplica lucratorilor locali vor trebui aplicate si in cazul celor detasati.

Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale, competente si mobilitatea fortei de munca, Marianne Thyssen, a declarat: "Inca din prima zi a mandatului meu am spus ca trebuie sa facilitam mobilitatea fortei de munca, dar ca aceasta trebuie sa se desfasoare intr-un mod echitabil. Propunerea va crea un cadru juridic pentru detasare, clar, echitabil si usor de pus in aplicare."

Revizuirea directivei vizeaza modificari in trei domenii principale: (i) salarizarea lucratorilor detasati, inclusiv in cazul subcontractarii, (ii) normele privind lucratorii temporari si (iii)detasarea pe termen lung. Acestea vor asigura o mai buna protectie a lucratorilor, mai multa transparenta si certitudine juridica, precum si conditii de concurenta echitabile intre intreprinderile nationale si cele care efectueaza detasari, respectând pe deplin sistemele de negocieri salariale din statele membre. Normele stabilite prin lege sau prin conventiile colective de aplicare generala devin obligatorii pentru lucratorii detasati in toate sectoarele economice.

Context
Detasarea lucratorilor are loc atunci când serviciile sunt prestate transfrontalier in cadrul pietei unice. Un lucrator detasat este angajat intr-un stat membru al UE, dar este trimis de angajatorul sau sa lucreze temporar intr-un alt stat membru. In perioada 2010-2014, numarul detasarilor a crescut cu aproape 45%. In 2014, aproximativ 1,9 milioane de lucratori europeni au fost detasati in alte state membre.

Sursa: Comisia Europeana
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In atentia firmelor: Noi drepturi pentru lucratorii detasati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016