Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Marko: Impozitul minim trebuie sa fie anulat incepand cu 1 octombrie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Sep. 2010
Tags: impozitul minim, marko bela

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca impozitul minim trebuie sa fie anulat incepand cu data de 1 octombrie."Am promis, ne-am angajat ca din 1 ...


Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca impozitul minim trebuie sa fie anulat incepand cu data de 1 octombrie.

"Am promis, ne-am angajat ca din 1 octombrie sa radiem impozitul minim, impozitul forfetar pentru intreprinderi si trebuie sa respectam aceasta promisiune. Incepand cu 1 octombrie trebuie sa anulam impozitul forfetar", a afirmat Marko.

Guvernul isi menţine decizia de a elimina impozitul minim, incepand cu luna octombrie, a declarat, saptamana trecuta, agenţiei MEDIAFAX, premierul Emil Boc.

Deputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, a declarat, duminica, intr-o conferinţa de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie.

In luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finanţelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.

Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anunţata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.

Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16%, dar nu mai puţin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza. La inceputul acestui an, Guvernul a intenţionat sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, insa masura a fost amanata.

In primavara acestui an, MEDIAFAX a prezentat un proiect al autoritaţilor de a inlocui impozitul minim cu unul forfetar aplicat pentru 28 de servicii.

Sursa: MEDIAFAX.RO
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Marko: Impozitul minim trebuie sa fie anulat incepand cu 1 octombrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016