Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Senatul va discuta in regim de urgenta initiativa legislativa privind legea responsabilitatii financiar-fiscale, presedintele Senatului, Mircea Geoana, cerandu-i in acest sens premierului interimar, ...
Senatul va discuta in regim de urgenta initiativa legislativa privind legea responsabilitatii financiar-fiscale, presedintele Senatului, Mircea Geoana, cerandu-i in acest sens premierului interimar, Emil Boc, sa se ponunte in termen de trei zile asupra propunerii de act normativ.
Chestorul Senatului, senatorul PSD Ion Chelaru, a declarat, luni, ca initiativa legislativa, care a fost promovata cu acordul liderilor tuturor formatiunilor politice reprezentate in Parlament, va fi discutata in regim de urgenta, in urma deciziei Biroului permanent.
"Senatorii membri ai Biroului permanent s-au simtit responsabili ca, in regim de urgenta, cu contributia celorlalti factori decizionali, inclusiv Consiliul Legislativ, comisiile de specialitate si Guvernul, sa putem pasi la aprobarea acestei legi", a aratat senatorul social-democrat.
Chelaru a spus ca acest proiect de lege, insusit de toti liderii grupurilor parlamentare, ar trebui sa treaca de Parlament pana la sfarsitul acestui an, pentru a fi indeplinita una din conditiile convenite in acordul cu FMI, in vederea eliberarii urmatoarelor transe de imprumut pentru Romania.
"S-a stabilit ca printr-o procedura de urgenta, in termen de trei zile sa se solicite pozitia primului-ministru interimar si sa se solicite si pozitia comisiilor de specialitate si a Consiliului legislativ, pentru ca, in maximum de timp posibil, si cu situatia speciala care exista, fiind vorba de campanie electorala, sa reusim sa trecem prin cele doua Camere legea responsabilitatii financiar-fiscale, sa reusim sa indeplinim conditiile impuse de FMI, ca, pana la sfarsitul acestui an, aceasta lege sa existe si sa fie functionala", a explicat chestorul Senatului.
Proiectul de lege a fost initiat de liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat: Viorel Hrebenciuc si Ion Toma (PSD), Calin Popescu Tariceanu si Puiu Hasotti (PNL), Marko Bela si Marton Arpad (UDMR), Mircea Toader si Constantin Igas (PDL) si Varujan Pambuccian (minoritati nationale).
Manual de politici contabile - Stick USB
Taxare 2025 Noutatile Codului fiscal
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Proiectul de lege are ca obiectiv "asigurarea si mentinerea disciplinei fiscal bugetare, a transparentei si sustenabilitatii pe termen mediu si lung a finantelor publice" si "gestionarea eficienta a finantelor publice". Proiectul precizeaza ca "orice rectificare a bugetului aprobat precum si utilizarea sumelor retinute in conformitate cu legea finantelor publice trebuie sa aiba in vedere concluziile Raportului semestrial privind situatia economica si bugetara publicat, precum si opinia Consiliului fiscal".
SURSA: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"