Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

In atentia firmelor: 5.500 de cetateni straini nou-admisi pe piata fortei de munca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 25 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: lucratori, cetateni straini, piata, forta de munca

Guvernul a stabilit pentru anul 2016 un contingent de 5.500 de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania, respectiv cetateni ai altor state decat cele membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene sau cetatenii straini al caror acces liber pe piata muncii este stabilit prin acorduri si tratate incheiate de Romania cu alte state.


Executivul a aprobat astazi, printr-o Hotarare, numarul si tipurile de lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania, dupa cum urmeaza:

    Lucratori permanenti - 3.500,

    Lucratori stagiari – 200,

    Lucratori sezonieri – 200,

    Lucratori transfrontalieri -100,

    Lucratori inalt calificati – 800,

    Lucratori detasati – 700.



Numarul lucratorilor straini nou-admisi pe piata muncii din Romania se stabileste anual, prin Hotarare de Guvern. Pentru anul 2016 se mentine numarul stabilit pentru fiecare din ultimii trei ani, in conditiile in care, in primele 9 luni ale anului 2015, din cele 5.500 de avize de angajare/detasare aprobate au fost eliberate 1.937 de avize, din care 1.362 pentru lucratori permanenti, 393 pentru lucratori detasati si 182 pentru lucratori inalt calificati.

Potrivit O.G. nr. 25/2014 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei si pentru modificarea si completarea unor acte normative pentru regimul strainilor in Romania, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si in concordanta cu politica privind migratia fortei de munca si avand in vedere situatia fortei de munca din Romania, prin Hotarare a Guvernului se aproba contingentul pe tipuri de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca.

Prin actul normativ aprobat de Guvern se asigura un control al numarului strainilor care intra pe teritoriul Romaniei si se limiteaza numarul lucratorilor straini detasati pentru care se platesc contributii de asigurari sociale in statul de origine.

Informatii suplimentare:
Eliberarea avizelor de angajare/detasare pentru lucratori nou-admisi pe piata fortei de munca din Romania reprezinta venit la bugetul de stat estimat la aproximativ 1,1 milioane de euro, avand in vedere ca la eliberarea avizelor de angajare/detasare angajatorul/beneficiarul prestarii de servicii plateste un tarif stabilit in lei, echivalent a 200 de euro, iar la eliberarea avizului de angajare pentru lucratorii sezonieri, angajatorul plateste un tarif in lei echivalent a 50 de euro.

De asemenea, pentru lucratorii permanenti sau asimilati lucratorilor permanenti, angajatorii vor plati taxele, impozitele si contributiile prevazute de lege.

Proiectul de act normativ a fost postat spre consultare publica aici.


Sursa: Guvernul Romaniei
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "In atentia firmelor: 5.500 de cetateni straini nou-admisi pe piata fortei de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016