Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Comisia lanseaza o consultare pentru a impulsiona comertul electronic in UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: comert electronic, comisia europeana, forta de munca, imm, livrare colete

Pentru multe intreprinderi de comert electronic, saptamanile dinaintea Craciunului reprezinta, in materie de vanzari, una dintre perioadele de varf de peste an. Multe dintre aceste intreprinderi rateaza insa posibile ocazii de a-si vinde produsele, deoarece consumatorii isi fac griji cu privire la livrare. Conform studiilor efectuate, numai 9% dintre consumatorii din UE cumpara online bunuri din alte tari. Atat operatorii de comert electronic, cat si consumatorii isi exprima preocuparea in legatura cu problemele actualelor sisteme de livrare utilizate pentru produsele comandate online. 57% dintre operatorii de comert electronic considera ca livrarea peste granite reprezinta un obstacol pentru comert, iar 47% dintre consumatori isi fac griji cu privire la livrarea bunurilor comandate in strainatate. Existenta unui sistem eficient de livrare (si retur) este esentiala pentru facilitarea dezvoltarii in continuare a comertului electronic si implicit a solutiilor flexibile si a posibilitatilor de alegere ale consumatorilor.

Este necesar sa se raspunda urgent preocuparilor exprimate de consumatori in materie de livrare si sa se imbunatateasca sistemele de livrare existente. In acest sens, Comisia a adoptat pe 29 noiembrie o Carte verde in vederea consultarii pe tema livrarii coletelor, punand un accent deosebit pe aspectele transfrontaliere si pe necesitatile in materie de comert electronic.

"Consultarea lansata prin intermediul acestei carti verzi va contribui la identificarea masurilor necesare pentru imbunatatirea serviciilor de livrare a coletelor in cadrul pietei unice", a declarat Michel Barnier, comisarul european responsabil cu piata interna si serviciile. "Un sistem de livrare flexibil si performant aplicabil in ansamblul UE, care pune accent pe asteptarile consumatorilor si pe nevoile specifice comertului electronic, va contribui direct la valorificarea potentialului enorm al comertului electronic in ceea ce priveste stimularea cresterii economice si crearea de locuri de munca."

Principalele elemente ale cartii verzi:

Pentru a solutiona problemele intampinate de consumatori si de operatorii de comert electronic din UE, au fost identificate trei domenii prioritare:


-    Ameliorarea serviciilor de livrare din perspectiva comoditatii pentru consumatorii si IMM-urile din UE

-    Asigurarea unor solutii de livrare mai rentabile si a unor preturi mai convenabile pentru consumatori si IMM-uri

-    Promovarea unui grad mai mare de interoperabilitate a serviciilor intre operatorii de servicii de livrare (o mai buna cooperare si un parteneriat mai sustinut) si intre operatorii de servicii de livrare si operatorii de comert electronic, in special IMM-uri.



Prin aceasta carte verde, Comisia va aduna informatii cu privire la situatia actuala a pietei serviciilor de livrare a produselor achizitionate online si va identifica eventualele obstacole care stau in calea crearii unei piete integrate a serviciilor de livrare a coletelor la nivelul UE. In cadrul consultarii, partilor interesate li se va cere parerea in legatura cu modalitatile in care pot fi cel mai bine servite interesele consumatorilor, intreprinderilor si clientilor finali. Pe baza informatiilor colectate, Comisia va identifica solutii care sa contribuie la desfasurarea unui proces fluid de livrare a coletelor in UE, sprijinindu-se astfel dezvoltarea comertului electronic si garantandu-se ca de avantajele oferite de comertul electronic se bucura toti cetatenii si IMM-urile din toate regiunile din Europa, gratie unui sistem de livrare sustenabil si functional.

Context

Aceasta consultare face parte din proiectele la care lucreaza in prezent Comisia in domeniul dezvoltarii comertului electronic. Comertul electronic este unanim considerat un factor esential pentru stimularea cresterii economice si a ocuparii fortei de munca in Uniunea Europeana. Comunicarea Comisiei privind comertul electronic si serviciile online din luna ianuarie a acestui an identifica livrarea produselor achizitionate online ca fiind una dintre primele cinci prioritati pentru stimularea comertului electronic pana in 2015, importanta sa fiind reiterata de Consiliul European si de Parlament. Livrarea este foarte importanta, deoarece are un impact considerabil asupra facilitarii comertului electronic si reprezinta un element fundamental pentru consolidarea increderii intre cumparatori si vanzatori.

Partile interesate sunt invitate sa isi exprime opiniile in cadrul consultarii inainte de 15 februarie 2013.

Sursa: Comisia Europeana
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Comisia lanseaza o consultare pentru a impulsiona comertul electronic in UE":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016