Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Castigatorii programului Start-Up Nation 2017, asteptati sa isi ridice banii de la stat. Mai au mai putin de o luna termen.

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 05 Sep. 2018
Tags: start-up nation 2017, finantarea start-up nation 2017, programul start-up nation

Antreprenorii care au fost acceptati in programul Start-Up Nation 2017 mai au la dispozitie doar aproximativ 3 saptamani pentru a-si solicita banii de la stat, termenul-limita fiind 29 septembrie, fara posibilitatea de prelungire, anunta ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Beneficiarii programului trebuie ca in cel mult un an de la intrarea in vigoare a Acordurilor de finantare sa efectueze cheltuielile si sa depuna documentatia aferenta cererii de plata/rambursare la sediul Agentiilor pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare a Exportului, fara a depasi termenul-limita de 29 septembrie 2018, conform procedurii de implementare a programului.

"Nu va fi nicio amanare, 29 septembrie este ultima zi de depunere a cererilor de plata pentru ca, la sfarsitul lunii decembrie, va fi ultima zi de plata in Start Up Nation 2017. Ii rog pe toti cei care au aplicat in Start-Up Nation 2017 sa vina cat mai repede la ghiseele agentiilor regionale si la bancile partenere, astfel incat sa intre cat mai repede in posesia finantarii, pentru ca bani exista, sunt in conturile bancilor si in conturile agentiilor regionale”, spune Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, citat intr-un comunicat de presa al Ministerului.

Reprezentantii ministerului subliniaza faptul ca finalizarea editiei 2017 a Start-Up Nation este o premisa esentiala pentru demararea editiei 2018 a programului, asteptat si solicitat de mii de intreprinzatori care vor sa investeasca in viitorul lor.

La 15 iunie 2017 se deschidea aplicatia pentru depunerea online a planurilor de afaceri pentru obtinerea unei finantari nerambursabile de 200.000 lei/beneficiar pentru infiintarea si demararea unei afaceri, iar o luna mai tarziu se inchidea, cu un numar neasteptat de aplicanti: in total, fusesera inregistrate in program19.297 de planuri . Aceasta cifra care a depasit orice asteptari a confirmat strategia Guvernului Romaniei de consolidare a ecosistemului IMM-urilor prin sustinerea spiritului antreprenorial, potrivit sursei citate.

In a doua etapa au trecut 10.000 de planuri de afaceri care au fost verificate, dintre care, la final, au fost declarate eligibile si s-au semnat 8.444 de contracte: 4.538 contracte s-au semnat in domeniul productiei, 2.522 contracte in domeniul industriilor creative, 789 contracte in domeniul serviciilor si 595 contracte, in domeniul IT.



Start-Up Nation 2017 a dus la crearea a 21.019 de noi locuri de munca in economia romaneasca, din care aproape 80% (16.860 locuri de munca) au fost ocupate de persoane din randul somerilor, absolventilor sau persoanelor defavorizate. 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Castigatorii programului Start-Up Nation 2017, asteptati sa isi ridice banii de la stat. Mai au mai putin de o luna termen.":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016