Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Premierul Ludovic Orban anunta ca programul Start-Up Nation ar putea fi modificat anul acesta, pentru a fi lansat acolo unde exista resurse de creativitate, unde exista oameni care au capacitatea sa faca performanta, Start-Up Nation in domeniul IT, Start-Up Nation in cercetare, Start-Up Nation in domeniul studentilor etc.
Acesta sustine ca vor cauta solutii pentru a permite oricarui roman care vrea sa-si deschida o afacere, sa gaseasca un partener in statul roman, sa gaseasca o sustinere in dezvoltarea afacerilor. Orice business din Romania, care vrea sa se dezvolte in regiune sau care vrea sa iasa pe pietele internationale, „trebuie sa aiba un partener in Guvernul Romaniei si in autoritatile statului”.
Premierul crede ca multi dintre romanii care au plecat sa munceasca in strainatate au luat decizia asta pentru ca „Romania este tinuta captiva de tot felul de baroni si baroneti rosii”.
De asemenea, si Liviu Rogojinaru - secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri vorbeste de modificari in ce priveste Programul Start-Up Nation in 2020. Acesta a anuntat ca bugetul alocat va fi de un miliard de lei, bani necesari finantarii unui numar de aproximativ 5.000 de firme.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Acesta a anuntat si care ar putea fi noutatile din acest an: "O alta noutate care apare este legata de cofinantare. Eu nu cred in cineva care vine la stat si spune: ‘Da-mi si mie 40.000 de euro. Eu n-am niciun ban sa pun, dar hai ca vedem cu facem’. Nu se poate asa. Ne-am gandit la un procent pentru cofinantare, de 5%, 10%, 15%, 20%. Acestea sunt stadiile la care suntem. 5% din suma care va fi ceruta la stat, pana la 15% si vedem daca cerem si 20%. O alta modificare este ca vrem sa fie obligati ca, pana in momentul in care acceseaza fondurile, sa faca dovada ca au urmat un curs de specialitate, asta daca nu sunt deja ingineri, economisti. Deci, pentru cei care nu au studii superioare sau nu au avut un curs de specialitate, sa dovedeasca faptul ca au urmat un curs foarte scurt si foarte condensat de management. De ce? Pe unul pe care il pun sa faca un business imi poate baga in faliment zece, daca nu stie... Nu vi se pare normala chestia asta? Mie mi se pare foarte normala", a mai spus secretarul de stat Liviu Rogojinaru, la o emisiune TV, sambata seara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noi functii ANAF. Se preia activitatea Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii FinanciareFirmele care inregistreaza ajustari de TVA trebuie sa completeze D300?Cum poate un angajator strain sa isi faca viata mai usoara in RomaniaHG 906/2014. Diferenta dintre nivelul standard al accizelor si nivelul accizelor diferentiatJoi, 25 iulie, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale la ANAFUltimele articole
A fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportProiect OUG privind E-Factura: Din 2025 identificarea prin CNP va fi optionalaControale ITM la transportatori in luna noiembrie 2024. Ce sanctiuni au fost aplicateArticole similare
Noutati legislatie fiscala 19 - 23 octombrie 2009 - Monitorul OficialNoutati legislatie Fiscala 09-13 iunie 2008 - Monitorul OficialOMFP 2350/2017 privind imputernicirea persoanelor din cadrul aparatului de inspectie economico-financiaraRegim nou pentru antrepozitele fiscale in 2013. Vezi proiectul!ANAF: 36,80 miliarde de lei au fost colectati de la 1.491 mari contribuabiliUltimele articole
A fost prelungit termenul pentru acordarea facilitatilor fiscale introduse prin OUG 107/2024Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportAmnistie fiscala 2024: Cererile pot fi depuse pana pe 19 decembrie 2024Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEBunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"