Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Premierul Ludovic Orban anunta ca programul Start-Up Nation ar putea fi modificat anul acesta, pentru a fi lansat acolo unde exista resurse de creativitate, unde exista oameni care au capacitatea sa faca performanta, Start-Up Nation in domeniul IT, Start-Up Nation in cercetare, Start-Up Nation in domeniul studentilor etc.
Acesta sustine ca vor cauta solutii pentru a permite oricarui roman care vrea sa-si deschida o afacere, sa gaseasca un partener in statul roman, sa gaseasca o sustinere in dezvoltarea afacerilor. Orice business din Romania, care vrea sa se dezvolte in regiune sau care vrea sa iasa pe pietele internationale, „trebuie sa aiba un partener in Guvernul Romaniei si in autoritatile statului”.
Premierul crede ca multi dintre romanii care au plecat sa munceasca in strainatate au luat decizia asta pentru ca „Romania este tinuta captiva de tot felul de baroni si baroneti rosii”.
De asemenea, si Liviu Rogojinaru - secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri vorbeste de modificari in ce priveste Programul Start-Up Nation in 2020. Acesta a anuntat ca bugetul alocat va fi de un miliard de lei, bani necesari finantarii unui numar de aproximativ 5.000 de firme.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Acesta a anuntat si care ar putea fi noutatile din acest an: "O alta noutate care apare este legata de cofinantare. Eu nu cred in cineva care vine la stat si spune: ‘Da-mi si mie 40.000 de euro. Eu n-am niciun ban sa pun, dar hai ca vedem cu facem’. Nu se poate asa. Ne-am gandit la un procent pentru cofinantare, de 5%, 10%, 15%, 20%. Acestea sunt stadiile la care suntem. 5% din suma care va fi ceruta la stat, pana la 15% si vedem daca cerem si 20%. O alta modificare este ca vrem sa fie obligati ca, pana in momentul in care acceseaza fondurile, sa faca dovada ca au urmat un curs de specialitate, asta daca nu sunt deja ingineri, economisti. Deci, pentru cei care nu au studii superioare sau nu au avut un curs de specialitate, sa dovedeasca faptul ca au urmat un curs foarte scurt si foarte condensat de management. De ce? Pe unul pe care il pun sa faca un business imi poate baga in faliment zece, daca nu stie... Nu vi se pare normala chestia asta? Mie mi se pare foarte normala", a mai spus secretarul de stat Liviu Rogojinaru, la o emisiune TV, sambata seara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Salariatul angajat cu CIM cu timp partial poate efectua ore suplimentare?Noi scutiri la plata impozitului pe cladiri, teren si bunuri aflate in proprietateFirme fara salariati. Va fi obligatorie trecerea la impozit pe profit daca NU este angajat un salariat nou in termen de 30 de zileFactura cu format diferit. Sunt cheltuielile deductibile in cazul tranzactiilor intre persoanele afiliate?Profita de deducerea de 50 la suta a cheltuielilor cu combustibilul. Iata o solutie!Ultimele articole
TVA locuinte 2025: Studii de caz utileANAF a publicat lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. IV 2024Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitSalariati cu mai multe CIM. 4 aspecte importanteTrecere la impozit pe profit in 2025. Pana cand se depune D700 si cum se completeaza formularulArticole similare
Se modifica procedura de obtinere a certificatului de atestare fiscala incepand cu 1 iulieSenator UNPR: TVA de 5% e bun, dar nu-i momentul oportunANAF: Lista contribuabililor care NU au obligatii fiscale restante se publica TRIMESTRIALUDMR nici nu vrea sa auda de TVA de 5%Care este regimul TVA in cazul achizitiei intracomunitare de autoturisme?Ultimele articole
Facilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025ANAF a publicat lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. IV 2024Distribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?Ordinul 114/2025 a modificat Procedura de restituire a TVA aferenta anumitor achizitii de bunuri si servicii efectuate de entitati nonprofitImpozit pe profit in 2025. Modificari aduse prin OUG 156/2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"