Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Premierul Orban: Programul Start-Up Nation va fi modificat. Punctaj in plus pentru romanii din diaspora

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Feb. 2020
Tags: start-up nation 2020, conditii, buget

Premierul Ludovic Orban anunta ca programul Start-Up Nation ar putea fi modificat anul acesta, pentru a fi lansat acolo unde exista resurse de creativitate, unde exista oameni care au capacitatea sa faca performanta, Start-Up Nation in domeniul IT, Start-Up Nation in cercetare, Start-Up Nation in domeniul studentilor etc.

„Trebuie sa lansam nu Start-Up Nation pentru pomanageala pe care a gandit-o PSD, trebuie lansata Start-up Nation acolo unde exista resurse de creativitate, unde exista oameni care au capacitatea sa faca performanta, Start-Up Nation in domeniul IT, Start-Up Nation in cercetare, Start-Up Nation in domeniul studentilor si in toate domeniile care pot sa ne aduca, cu adevarat, ridicarea economiei romanesti”, a anuntat premierul Ludovic Orban la Consiliul National al PNL.

Acesta sustine ca vor cauta solutii pentru a permite oricarui roman care vrea sa-si deschida o afacere, sa gaseasca un partener in statul roman, sa gaseasca o sustinere in dezvoltarea afacerilor. Orice business din Romania, care vrea sa se dezvolte in regiune sau care vrea sa iasa pe pietele internationale, „trebuie sa aiba un partener in Guvernul Romaniei si in autoritatile statului”.

Premierul crede ca multi dintre romanii care au plecat sa munceasca in strainatate au luat decizia asta pentru ca „Romania este tinuta captiva de tot felul de baroni si baroneti rosii”.

De asemenea, si Liviu Rogojinaru - secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri vorbeste de modificari in ce priveste Programul Start-Up Nation in 2020. Acesta a anuntat ca bugetul alocat va fi de un miliard de lei, bani necesari finantarii unui numar de aproximativ 5.000 de firme.

Acesta a anuntat si care ar putea fi noutatile din acest an: "O alta noutate care apare este legata de cofinantare. Eu nu cred in cineva care vine la stat si spune: ‘Da-mi si mie 40.000 de euro. Eu n-am niciun ban sa pun, dar hai ca vedem cu facem’. Nu se poate asa. Ne-am gandit la un procent pentru cofinantare, de 5%, 10%, 15%, 20%. Acestea sunt stadiile la care suntem. 5% din suma care va fi ceruta la stat, pana la 15% si vedem daca cerem si 20%. O alta modificare este ca vrem sa fie obligati ca, pana in momentul in care acceseaza fondurile, sa faca dovada ca au urmat un curs de specialitate, asta daca nu sunt deja ingineri, economisti. Deci, pentru cei care nu au studii superioare sau nu au avut un curs de specialitate, sa dovedeasca faptul ca au urmat un curs foarte scurt si foarte condensat de management. De ce? Pe unul pe care il pun sa faca un business imi poate baga in faliment zece, daca nu stie... Nu vi se pare normala chestia asta? Mie mi se pare foarte normala", a mai spus secretarul de stat Liviu Rogojinaru, la o emisiune TV, sambata seara.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Premierul Orban: Programul Start-Up Nation va fi modificat. Punctaj in plus pentru romanii din diaspora":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016