Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Premierul Ludovic Orban anunta ca programul Start-Up Nation ar putea fi modificat anul acesta, pentru a fi lansat acolo unde exista resurse de creativitate, unde exista oameni care au capacitatea sa faca performanta, Start-Up Nation in domeniul IT, Start-Up Nation in cercetare, Start-Up Nation in domeniul studentilor etc.
Acesta sustine ca vor cauta solutii pentru a permite oricarui roman care vrea sa-si deschida o afacere, sa gaseasca un partener in statul roman, sa gaseasca o sustinere in dezvoltarea afacerilor. Orice business din Romania, care vrea sa se dezvolte in regiune sau care vrea sa iasa pe pietele internationale, „trebuie sa aiba un partener in Guvernul Romaniei si in autoritatile statului”.
Premierul crede ca multi dintre romanii care au plecat sa munceasca in strainatate au luat decizia asta pentru ca „Romania este tinuta captiva de tot felul de baroni si baroneti rosii”.
De asemenea, si Liviu Rogojinaru - secretar de stat in Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri vorbeste de modificari in ce priveste Programul Start-Up Nation in 2020. Acesta a anuntat ca bugetul alocat va fi de un miliard de lei, bani necesari finantarii unui numar de aproximativ 5.000 de firme.

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil

Cartea Verde a Contabilitatii

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Acesta a anuntat si care ar putea fi noutatile din acest an: "O alta noutate care apare este legata de cofinantare. Eu nu cred in cineva care vine la stat si spune: ‘Da-mi si mie 40.000 de euro. Eu n-am niciun ban sa pun, dar hai ca vedem cu facem’. Nu se poate asa. Ne-am gandit la un procent pentru cofinantare, de 5%, 10%, 15%, 20%. Acestea sunt stadiile la care suntem. 5% din suma care va fi ceruta la stat, pana la 15% si vedem daca cerem si 20%. O alta modificare este ca vrem sa fie obligati ca, pana in momentul in care acceseaza fondurile, sa faca dovada ca au urmat un curs de specialitate, asta daca nu sunt deja ingineri, economisti. Deci, pentru cei care nu au studii superioare sau nu au avut un curs de specialitate, sa dovedeasca faptul ca au urmat un curs foarte scurt si foarte condensat de management. De ce? Pe unul pe care il pun sa faca un business imi poate baga in faliment zece, daca nu stie... Nu vi se pare normala chestia asta? Mie mi se pare foarte normala", a mai spus secretarul de stat Liviu Rogojinaru, la o emisiune TV, sambata seara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Totul despre masurile SSM in stare de alerta. Reglementari privind telemunca. Aspecte vizate de inspectorii ITMSUA a ajuns la un acord in ceea ce priveste majorarea pragului de indatorareObligatii declarative si de plata cu termen luna octombrie 2015Diurna si agentul de munca temporara. Analiza consultantuluiPlata indemnizatiei pentru concediu medical. Cand are dreptul angajatorul sa recupereze sumele de la stat?Ultimele articole
SAF-T: Firmele cu cod TVA intracomunitar depun D406?Aplicarea TVA la incasare. CONDITII, termene si erori frecvente in 2025Cod UIT ANAF: 3 lucruri esentiale de stiut la achizitii de bunuriSAF-T: Ce trebuie sa stie firmele neinregistrate in scopuri de TVAE-Transport: 3 CONDITII ca sa modifici datele legalArticole similare
Calculul impozitului pe dividende: ghid complet25 iulie 2016 e termenul-limita pentru mai multe declaratiiCosmarul mesterului Manole si al ucenicilor sai cu privire la... lucrarile de constructii-montaj!Obligatii restante la fondul pentru mediu. Facilitati OG 6/2019Min. Muncii: Indemnizatia sociala pentru pensionari nu scade sub 1.281 de leiUltimele articole
Majorare TVA din 2025: Cota unica ajunge la 21%, cea redusa la 11% si se aplica limitatAchizitii mari, plati mici: cum sa cumperi in rate la Carrefour fara sa-ti afectezi BUGETul?Cum faci fata cheltuielilor neprevazute: solutii financiare pentru orice situatieSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorControl ANAF in sem. II 2024. Deficiente descoperite pe linia combaterii evaziunii fiscale
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"