Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MMACA a inceput deja semnarea contractelor de finantare cu cei admisi in Programul Start-Up Nation

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 07 Iun. 2019
Tags: start-up nation 2018, finantare 2018, mmaca

Desi lista cu aplicantii admisi de principiu in programul Start-Up Nation 2018 a fost publicata in data de 3 iunie, iar termenul pentru depunerea contestatiilor este de cinci zile calendaristice, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) a inceput deja semnarea contractelor cu primii clasati pe liste. Anuntul a fost facut joi, 6 iunie, de ministrul de resort, Stefan-Radu Oprea.

"Lista celor care au fost selectati in programul Start-Up Nation a fost publicata pe site ministerului si asteptam contestatiile, pentru ca este un termen pentru cei care considera ca au fost nedreptatiti sau au avut o interpretare eronata a documentelor pe care le-au depus. Trebuie sa fie acest timp pentru contestatii, doua saptamani, sa ramana lista definitiva si apoi sa inceapa intr-un ritm foarte solid semnarea de contracte. Deja am inceput semnarea de contracte cu cei ce se afla in pozitii pana in 200, apoi pana in 300, unde nu era evident niciun dubiu, pentru ca erau deja admisi", a anuntat ministrul Stefan-Radu Oprea.
 
Imediat dupa semnarea contractului, beneficiarii au la dispozitie doua posibilitati:
  • fie opeaza pentru un credit punte – oferit de una dintre cele trei banci partenere (CEC, BCR sau Banca Transilvania),
  • fie pot merge direct la agentia regionala pentru decontul final - in cazul in care au si alte resurse financiare.

"In editia din 2017 au fost companii care au reusit decontarea in doua luni de zile. Daca in 2017, cand eram in pionierat si noi si ei, am reusit lucrul acesta, ma astept sa mearga mult mai usor pentru ca am simplificat programul, este cunoscut, exista incredere in program si deja sunt pregatiti din experienta celor care sunt deja antreprenori prin Start-up Nation, cum pot sa deconteze mult mai usor. si bancile s-au pregatit foarte bine", a mai spus seful MMACA.
 
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a publicat, luni – 3 iunie, lista aplicantilor admisi de principiu la finantare la editia a doua a programului Start-Up Nation, precum si lista aplicantilor respinsi la finantare. Lista a fost actualizata in data de 4 iunie. 

Aplicantii care primesc scrisoarea de respingere au la dispozitie un termen de 5 zile calendaristice pentru a depune contestatie, incepand cu data transmiterii actului administrativ pe adresa Agentiei regionale pentru IMM, Atragere de Investitii si Promovare Export. Actul administrativ de respingere se refera la neindeplinirea conditiilor din punct de vedere administrativ si al eligibilitatii, veridicitatii si conformitatii celor inscrise in Planul de afaceri on-line cu documentele justificative depuse.

Vezi aici ce trebuie sa stii despre lista proiectelor admise in programul Start-UpNation 2018! >>
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MMACA a inceput deja semnarea contractelor de finantare cu cei admisi in Programul Start-Up Nation":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016