Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Microindustrializare 2018: Procedura de implementare pentru fonduri de pana la 97.000 Euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 24 Iul. 2018
Tags: fonduri nerambursabili fabrici, microindustrializare 2018, fonduri 2018

Companiile care au in plan investitii in mici fabrici pot accesa si anul acesta fonduri nerambursabile de la stat, valoarea maxima fiind de 450.000 de lei fiecare (97.000 Euro), potrivit schemei de minimis pentru programul Microindustrializare 2018.

Si anul acesta, companiile acceptate in program au posibilitatea contractarii de credite in program, pentru a-si asigura fluxul de cheltuieli pana la decontarea de stat. Termenul limita pentru semnarea contractelor de credit cu banca partenera este 4 decembrie 2018, iar pentru semnarea contractelor de finantare cu componenta de credit termenul este de 8 decembrie 2018.

“Programul national multianual de microindustrializare, denumit in continuare Program, este un program de incurajare si de stimulare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii in sectoare prioritare, implementat de catre Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si 
Antreprenoriat (MMACA) (…). Obiectivul Programului national multianual de microindustrializare il constituie sustinerea investitiilor in sectoarele economice prioritare stabilite prin prezenta procedura, cresterea volumului de activitate si a competitivitatii IMM din aceste sectoare”, se arata in procedura de implementare a programului. 

Schema de minimis se aplica pe intreg teritoriul Romaniei, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare. Alocatia financiara nerambursabila (AFN) pentru firmele selectate va fi de maximum 450.000 de lei pe beneficiar, iar uma va acoperi maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, in limita valorilor maxime prevazute pentru fiecare cheltuiala eligibila.

Schema este valabila de la data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei pana la 31 decembrie 2020, iar platile in cadrul schemei de minimis vor fi efectuate pana la 31 decembrie 2021.

Bugetul estimativ al schemei de minimis pentru anul 2018 este de 74.359.000 lei.

Prin implementarea programului, se estimeaza acordarea de ajutor de minimis unui numar de  minimum 165 de beneficiari in anul 2018.

Programul complet poate fi descarcat de aici.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Microindustrializare 2018: Procedura de implementare pentru fonduri de pana la 97.000 Euro":
Rating:

Nota: 4.67 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016