Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri si-a anuntat programul si prioritatile in perioada Presedintiei Consiliului UE

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 10 Ian. 2019
Tags: presedintia consiliului ue, mmaca, agenda mmaca

Prioritatile in domeniul politicii comerciale vor fi prezentate in cadrul Comisiei pentru Comert International a Parlamentului European la data de 23 ianuarie 2019, anunta Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, intr-un comunicat remis miercuri, 9 ianuarie.

In cele sase luni ale mandatului Romaniei la Presedintia Consiliului Uniunii Europene, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat, Stefan-Radu Oprea, va fi implicat intr-o serie de noua evenimente la nivel inalt.

Ministrul Stefan Radu Oprea va participa in calitate de keynote speaker la conferinta ”Beyond Trade for All: Time to promote the benefits of agri-food trade”, organizata la Bruxelles la data de 21 martie 2019. O alta reuniune la nivel ministerial gazduita de catre ministrul pentru mediul de afaceri va fi reuniunea formala a Consiliului Spatiului Economic European (20 mai 2019), precedata de un eveniment la nivel inalt privind Spatiul Economic European, in timp ce reuniunea formala a Consiliului Afaceri Externe in format Comert va avea loc la Bruxelles, la data de 28 mai 2019.

Alte evenimente, gazduite la Bucuresti, vor fi reuniunile Ambasadorilor SMEs Envoy (18-19 martie 2019) si Forumul de afaceri Parteneriatul Estic (11 iunie 2019).

La Geneva va avea loc un working lunch privind antreprenoriatul, e-commerce si tehnologii avansate pentru IMM-uri, in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Comertului, se mai arata in comunicatul citat.

Din punct de vedere al politicii comerciale, agenda pentru urmatoarele luni va fi una incarcata si dinamica, anunta ministerul, care aduce in discutie situatia curenta caracteristica comertului international la nivel global.

Intre subiecte de interes pentru liderii europeni responsabili de acest domeniu ministerul enumera urmatoarele:
modernizarea Organizatiei Mondiale a Comertului, 
relatiile comerciale UE – SUA, 
avansarea si incheierea negocierilor comerciale cu state terte (in special cu parteneri strategici precum Mercosur, Mexic, Australia, Noua Zeelanda, Vietnam etc.), 
aspectele comerciale privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din Uniunea Europeana, 
dinamizarea relatiilor comerciale intre UE si ceilalti membri ai Parteneriatului Estic si adoptarea unor propuneri legislative privind examinarea investitiilor straine directe in UE si aplicarea clauzelor orizontale de salvgardare.

MMACA mai arata si ca eforturile personalului Ministerului responsabil de exercitarea Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene vor fi concentrate pe coordonarea unui numar de 72 reuniuni tehnice la Bruxelles ale grupurilor de lucru si a unui numar de trei reuniuni informale in Romania ale principalelor grupuri de lucru tehnice in domeniul politicii comerciale (Comitetul de Politica Comerciala – Titulari – organizat la Bucuresti, Comitetul de Politica Comerciala – Servicii si Investitii – organizat la Bucuresti si Grupul de Lucru privind Chestiunile Comerciale – organizat la Buzau).
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul pentru Mediul de Afaceri si-a anuntat programul si prioritatile in perioada Presedintiei Consiliului UE":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016