Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

UE dispune de noi norme pentru investitiile straine

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 06 Mar. 2019
Tags: mmaca, investitii straine, ue

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA) anunta ca Uniunea Europeana va dispune in curand de o serie de norme noi menite sa monitorizeze mai indeaproape investitiile directe provenite din tari terte. Motivele care stau la baza impunerii acestor noi norme tin de securitate sau de ordine publica.

“Astazi (marti, 5 martie, n.r.), Consiliul a adoptat un regulament de stabilire a unui cadru pentru examinarea investitiilor straine directe in UE. In timp ce principalii sai parteneri comerciali dispun deja de norme comparabile, UE se echipeaza astfel pentru prima data cu un astfel de cadru cuprinzator”, se arata intr-un comunicat de presa remis de MMACA.
 
„UE este si va ramane unul dintre cele mai deschise locuri pentru investitii din lume. Noile norme privind examinarea investitiilor vor asigura ca deschiderea merge mana in mana cu protectia adecvata a activelor noastre strategice”, a declarat Stefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si presedinte al Consiliului.
 
Asadar, statele membre UE vor avea competenta de a bloca investitiile straine directe, pe motive de securitate si de ordine publica. De altfel, si deciziile de a infiinta si mentine mecanisme nationale de examinare vor ramane in sarcina fiecarui stat membru.
 
“Noile norme privind examinarea investitiilor straine directe vor crea un mecanism de cooperare in cadrul caruia statele membre si Comisia vor putea sa faca schimb de informatii si sa aduca in discutie chestiuni specifice”, se mai arata in comunicatul de presa.
 
Potrivit noilor norme, Comisia va avea dreptul de a emite avize in cazuri care vizeaza mai multe state membre sau atunci cand o investitie ar putea afecta un proiect sau program in interesul intregii UE.
 
Noile norme vor intra in vigoare la douazeci de zile de la data publicarii acestora in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene si se vor aplica 18 luni mai tarziu.
 

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "UE dispune de noi norme pentru investitiile straine":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016