Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial - Gargara anilor `90`

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Nov. 2010
Tags: bani, financiar, finantare

Dupa 1990, multi erau suparati ca ne vindem tara. Ieftin, scump, nici nu conta. Intre timp, pana si ei au zis sau ar zice merci de cat mai multe investitii straine.Din pacate, cu o legislatie ...


Dupa 1990, multi erau suparati ca ne vindem tara. Ieftin, scump, nici nu conta. Intre timp, pana si ei au zis sau ar zice “merci” de cat mai multe investitii straine.

Din pacate, cu o legislatie mai schimbatoare ca proverbialele nisipuri, cu o predictibilitate nu mai indepartata de varful nasului, cu o piata de capital lichida ca… granitul, cu arierate cat China, tara noastra nu mai atrage prea multi bani de la straini. Si nici banii autohtoni nu se ingramadesc.

Din fericire, statul vrea sa vanda, cat de curand, participatiile minoritare la unele companii si sa listeze la bursa “bucati” mai mari din cele deja prezente pe piata de capital sau sa aduca unele noi si de mare succes financiar.


Cel mai greu s-a urnit inspre bursa Fondul Proprietatea. Viteza sa spre listare a fost chiar mai lenta decat a construirii unui kilometru de autostrada. Dar, in sfarsit, administrarea Fondului Proprietatea a fost incredintata unei companii prestigioase si demersurile se apropie de final. Dar, cand acest administrator profesionist atrage atentia ca nu este normal, sanatos, viabil ca una dintre companiile la care Fondul Proprietatea este actionar sa fie obligata sa “doneze” la bugetul statului vreo 400 de milioane de lei, iar se aud voci critice iar apar reactii ca “un strain” face legea in statul roman. Pai, cum ar putea sa reactioneze un manager, un administrator “pe bune” al oricarei afaceri cand ii este decapitalizata fortat compania, mai ales la cat de greu se mai obtine o finantare in ziua/criza de azi? Cum ar putea sa reactioneze cand mesajul transmis ar putea afecta, pana la urma, insesi interesele economice ale statului?


Iata cum, daca nu suntem obisnuiti cu ceea ce se poate numi normalitate manageriala, cu apararea cu dintii a intereselor legitime ale unei companii, se face gargara in stilul anilor 90...


Alexandra Stanescu


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial - Gargara anilor `90`":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016