Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce implica pregatirea metodologiei pentru deschiderea primelor masuri de finantare prin PNDR 2020?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: pndr 2020, beneficiari, investitii rurale, agricultura, programele europene, dezvoltare

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) elaboreaza metodologia specifica accesarii fondurilor europene pentru a pregati deschiderea primelor masuri de finantare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) aferent periodei de programare financiara 2014 - 2020.


"PNDR 2020 este in etapa de aprobare de catre Comisia Europeana, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa comunice acordul de principiu pentru ca Ministerul Agriculturii sa poata lansa primele masuri de finantare din cadrul PNDR 2020. Agentia este pregatita din punct de vedere al procedurilor de lucru specifice, astfel incat imediat ce Comisia Europeana ne va comunica acordul de principiu, vom publica spre consultare publica Ghidurile Solicitantului, dupa care vom putea deschide primele sesiuni de cereri de proiecte pentru finantarea investitiilor prin PNDR 2020”, a declarat Directorul General al AFIR, David Eugen Popescu.

Precizam ca in acest moment nu exista documente oficiale in varianta finala, pe baza carora sa se poata intocmi cereri de finantare. Astfel, e necesara publicarea Ghidurilor Solicitantului pentru a putea demara pregatirea Dosarului Cererii de Finantare. Fisele Masurilor disponibile pe www.madr.ro si www.afir.info contin informatii provizorii care pot suferi modificari, dar care pot oferi o imagine de ansamblu privind aria de finantare specifica noii perioade de programare.

AFIR pune la dispozitia tuturor persoanelor care sunt interesate sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural, informatiile provizorii disponibile in acest moment cu privire la PNDR 2020, prin intermediul paginii web (www.afir.info), telefonic (031-860.11.00) sau direct la sediile Agentiei.

"Recomandam tuturor potentialilor beneficiari ai masurilor de finantare ca pana la publicarea Ghidul Solicitantului si a anexelor aferente, sa clarifice o serie de aspecte ce tin de etapa premergatoare realizarii proiectului propriu-zis, pentru a economisi timp in depunerea unei Cereri de Finantare prin PNDR 2020” a subliniat Directorul General al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, David Eugen Popescu.

In acest sens, este recomandat sa se clarifice forma de proprietate asupra terenului pe care urmeaza sa se dezvolte investitia pentru care se solicita finantare. De asemenea, potentialii beneficiari pot sa-si asigure sursa de cofinantare (daca este cazul) si sa identifice o societate de consultanta cu care sa intocmeasca documentatia aferenta si sa implementeze proiectul.

Pentru noua perioada de programare financiara, 2014 - 2020, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a imbunatatit modul de accesare si de implementare a fondurilor europene, in primul rand prin specializarea personalului pe tipuri de investitii. AFIR a dezvoltat o abordare pe verticala a fluxului procedural, astfel incat un proiect poate fi urmarit in cadrul aceluiasi departament, de la depunere pana la autorizarea ultimei plati.

Printre masurile luate privind simplificarea documentatiei si a procedurilor in noul Program, mentionam ca AFIR implementeaza sistemul de depunere online a tuturor cererilor de finantare dar si a ofertelor pentru achizitii specifice beneficiarilor privati. O alta imbunatatire a sistemului o reprezinta devansarea decontarii platilor aferente cheltuielilor eligibile.

Prin schimbarea procedurilor de organizare a sesiunilor de depunere a proiectelor, solicitantii de fonduri vor putea depune Cereri de Finantare pe toata durata anului, cu rapoarte de selectie lunare sau trimestriale. Astfel, se va reduce perioada de evaluare de pana la un an, la cel mult trei - patru luni in noua perioada de programare.

Toate aceste masuri au fost luate de Agentie in baza experientei acumulate in Programul anterior si a solicitarilor primite din partea beneficiarilor PNDR, cu scopul de a sprijini in mod real beneficiarii investitiilor in agricultura si in dezvoltarea mediului rural.

Informatii suplimentare

Pentru a evita riscul unei informari gresite si, implicit, pierderea de timp pretios in documentarea viitorului proiect de investitii, AFIR sfatuieste toate persoanele interesate sa dezvolte proiecte in mediul rural prin PNDR 2020, sa foloseasca numai surse oficiale de informare.

In acest sens, recomandam prudenta in informarea de pe site-urile neoficiale, existand riscul promovarii anumitor interese economice precum si distribuirea contra cost a unor materiale informative care sunt disponibile gratuit pe site-urile oficiale sau pot fi procurate gratuit de la institutiile abilitate.

Informatiile oficiale, corecte si obiective despre programele europene pentru finantarea agriculturii si a dezvoltarii rurale derulate in Romania, pot fi obtinute de la sediile si de pe site-urile oficiale ale Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (www.afir.info) si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (www.madr.ro).

Sursa: Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Ce implica pregatirea metodologiei pentru deschiderea primelor masuri de finantare prin PNDR 2020?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016