keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Programe Operationale 2014-2020. Ce fonduri sunt oferite Romaniei?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: programe operationale, 2020, fonduri europene, termene, romania, comisia europeana

La sfarsitul anului 2014 au fost aprobate de catre Comisia Europeana doua programe operationale: Programul Operational Asistenta Tehnica si Programul Operational Competitivitate.



    Programul Operational Competitivitate, aprobat de CE in decembrie 2014, are o alocare financiara de aproximativ 1,58 miliarde euro, din care 1,33 miliarde euro contributia UE (Fondul European de Dezvoltare Regionala).

    Programul Operational Asistenta Tehnica, aprobat de CE tot decembrie 2014, are o alocare financiara de aproximativ 251 milioane euro, din care 212 milioane euro contributia UE (Fondul European de Dezvoltare Regionala).


La inceputul acestui an au fost adoptate Programul Operational Capacitate Administrativa si Programul Operational Capital Uman.


    Programul Operational Capital Uman are o alocare financiara de aproximativ 5,05 miliarde euro, din care 4,22 miliarde euro contributia din Fondul Social European, iar aproximativ 105 milioane euro reprezinta fondurile provenite din initiativa "Locuri de munca pentru tineri".

    Programul Operational Capacitate Administrativa, un program strategic de referinta pentru administratia publica din Romania, are o alocare financiara de aproximativ 658 milioane euro, din care 553 milioane euro contributia din Fondul Social European.


Programul Operational Regional a fost de asemenea aprobat de Comisia Europeana, iar alocarea pentru acesta este de 7,91 miliarde euro, din care 6,7 miliarde euro contributia UE (Fondul European de Dezvoltare Regionala).

Tot anul acesta a avut loc si aprobarea oficiala a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Totodata, in aceasta saptamana a fost aprobat Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020, care beneficiaza de cea mai mare alocare de fonduri europene, de circa 9,4 miliarde euro (la care se adauga o cofinantare nationala de circa 2,4 miliarde euro) si este finantat atat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, cat si din Fondul de Coeziune.

"Ma bucura nespus aceste reusite ale Guvernului Ponta, pentru ca ele vor aduce beneficii reale in viata romanilor si in economia acestei tari. As vrea sa reamintesc faptul ca acest guvern a preluat o absorbtie de nici 8%. Avem astazi, in ciuda tuturor criticilor, care sunt inevitabile, 55% absorbtie iar in decembrie 2015 ne vom incadra fara dubiu in intervalul 65 – 80%. Asadar, munca serioasa nu se face cu ridicarea poalelor in cap si nici cu acuze nefondate. Romania are nevoie de seriozitate si de indeplinirea unor obiective precum cele enumerate mai sus pentru ca vocea sa sa fie una demna si responsabila", a declarat Ministrul Fondurilor Europene.

Marius Nica aminteste ca regulamentele europene aferente exercitiului financiar 2014-2020 au fost aprobate la finalul lunii decembrie 2013. Conform acestora, in termen de 4 luni, statele membre urmau sa trimita spre aprobare acordurile de parteneriat.

"Romania a respectat toate termenele impuse de regulamente si reamintesc faptul ca a fost al unsprezecelea stat membru din 28 care a reusit aprobarea acestui document strategic. Totodata, la nivel european nici in acest moment nu sunt aprobate toate programele europene. In concluzie, Romania nu a inregistrat intarzieri in comparatie cu celelalte state membre, ba chiar a facut o figura frumoasa in cadrul Comisiei Europene", a mai explicat Marius Nica.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene - Unitatea de Comunicare


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016