Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Experti din partea Comisiei Europene si a statelor membre se reunesc la Bruxelles la 11 iulie pentru a accelera modalitatile de programare, precum si punerea in practica a initiativei "Locuri de munca pentru tineri", in cadrul unui seminar special organizat de Comisie. Obiectivul seminarului este de a colabora in ceea ce priveste programarea masurilor finantate in cadrul initiativei "Locuri de munca pentru tineri", astfel incat toate statele membre eligibile sa poata incepe sa primeasca fonduri cat mai curand posibil.
László Andor, comisarul UE pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune a declarat: "Multe state membre implementeaza in mod activ masuri care sa faca din garantia pentru tineret o realitate, cu ajutorul celor 6 miliarde de euro disponibile in cadrul Initiativei privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor si al Fondului social european, in valoare de peste 10 miliarde de euro anual. Finantarea ILMT joaca un rol esential deoarece aceasta va sprijini in mod direct tinerii, oferindu-le o prima experienta la locul de munca, un stagiu, un contract de ucenicie sau cursuri de formare. Seminarul in cauza isi propune sa ajute statele membre sa accelereze programarea masurilor de sprijinire a tinerilor finantate prin Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor si sa utilizeze aceste fonduri cat mai bine".
Fondurile provenite din initiativa "Locuri de munca pentru tineri", programate impreuna cu cele din Fondul Social European in perioada 2014-2020, ar trebui sa fie utilizate pentru actiuni care vizeaza tinerii sub 25 de ani (sau, in cazul in care un stat membru decide astfel, de pana la 29 de ani), in special pe cei care nu sunt incadrati profesional si nu urmeaza niciun program educational sau de formare (denumiti NEET), in regiunile in care rata somajului in randul tinerilor a fost de peste 25% in 2012. 20 de state membre sunt eligibile pentru finantare prin initiativa "Locuri de munca pentru tineri", deoarece au astfel de regiuni. Prin finantarea acordarii directe de locuri de munca, de stagii, de contracte de ucenicie sau de cursuri de formare, initiativa "Locuri de munca pentru tineri" sprijina in mod direct aplicarea sistemelor nationale de garantie pentru tineret.
Cheltuielile sunt eligibile incepand cu 1 septembrie 2013, ceea ce inseamna ca finantarea se poate face retroactiv incepand cu acea data. Conform termenilor prevazuti in regulamentele adoptate de Consiliul de Ministri al UE si de Parlamentul European, autoritatile nationale trebuie sa prezinte Comisiei spre aprobare programe operationale care sa evidentieze masuri privind utilizarea finantarii prin Initiativa privind ocuparea fortei de munca in randul tinerilor. Pana in prezent, Comisia a adoptat programul operational special ILMT al Frantei (IP/14/622)iar proiectul de program operational special ILMT al Italiei este in faza finala a discutiilor cu Comisia. Alte state membre, inclusiv Bulgaria, Croatia, Irlanda, Polonia si Suedia sunt, de asemenea, in curs de implementare a proiectelor care urmeaza sa fie finantate in cadrul initiativei "Locuri de munca pentru tineri".
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Manual de politici contabile - Stick USB
Context
Propunerea Comisiei privind o garantie pentru tineret a fost prezentata in decembrie 2012 (a se vedea IP/12/1311 si MEMO/12/938), adoptata oficial de Consiliul de Ministri al UE la 22 aprilie 2013 (a se vedea MEMO/13/152) si aprobata de catre Consiliul European din iunie 2013. Logica garantiei pentru tineret este foarte simpla: sa garanteze ca niciun tanar nu ramane somer sau inactiv pentru mai mult de patru luni. Conform initiativei privind garantia pentru tineret, tinerii sub 25 de ani ar trebui sa primeasca o oferta de buna calitate de munca, de ucenicie, de stagiu sau de continuare a studiilor in termen de patru luni de la intrarea in somaj sau de la terminarea studiilor. O astfel de reforma structurala reprezinta o investitie in capitalul uman.
Toate cele 28 de state membre au prezentat planurile lor de punere in aplicare a garantiei pentru tineret si fac primii pasi catre infiintarea sistemelor de garantie pentru tineret (detaliile sunt disponibile aici).
Fondul social european, care furnizeaza peste 10 miliarde de euro anual in perioada 2014-2020, reprezinta cea mai importanta sursa de finantare din partea UE pentru a implementa garantia pentru tineret.
Pentru a suplimenta sprijinul financiar acordat de UE regiunilor in care persoanele se confrunta cel mai mult cu inactivitatea si somajul in randul tinerilor, Consiliul si Parlamentul European au convenit sa creeze un instrument financiar specific – "Locuri de munca pentru tineri" (ILMT) — pentru statele membre cu regiunile in care rata somajului in randul tinerilor depaseste 25%. Finantarea ILMT include suma de 3 miliarde de euro dintr-o noua linie bugetara specifica a UE dedicata ocuparii fortei de munca in randul tinerilor (devansata pentru anii 2014-2015); o contributie cel putin egala va veni din alocarile din Fondul social european ale statelor membre.
Initiativa "Locuri de munca pentru tineri" este disponibila pentru a sprijini persoanele, in special NEET, mai degraba decat pentru a pune in aplicare reforme structurale (acesta din urma fiind sprijinita de FSE). ILMT poate fi utilizata pentru a sprijini activitati care includ o prima experienta la locul de munca, un stagiu, un contract de ucenicie, furnizarea de sprijin pentru infiintarea de intreprinderi pentru tinerii antreprenori, educatie si formare profesionala de calitate, programe de acordare a unei a doua sanse tinerilor care abandoneaza scoala si subventii specifice salariale si la recrutare.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
HG 679/2015: modificarea si completarea Normelor OUG 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilorNoutati legislatie Fiscala 07-11 iulie 2008 - Monitorul OficialSaptamana 12MFP: Noi discutii privind finantarea IMM-urilorProcedura de implementare a sesiunii nr. 2 aferente Masurii 1 -Microgranturi din fonduri externe nerambursabileUltimele articole
A fost publicata schema de ajutor de stat din cadrul Programului RURAL INVESTGHID de plata pentru intreprinderile care beneficiaza de scheme de ajutor de stat, elaborat in baza Hotararii 807/2014Guvernul sprijina investiile noi! Se pot depune deja cereri pentru finantare in baza HG 332/2014Programul gROwth - Investim in copii, investim in viitor: MFP a pus in dezbatere Normele privind garantiile de statMFP: Ajutor de la stat pentru investitiile cu impact majorArticole similare
Comunicat MFP privind sprijinirea investitiilorCe crede Crin Antonescu despre plata TVA la incasareUGIR 1903: Aproximativ 50.000 de firme vor da faliment pana in martie 2010!IMM Plus a fost aprobat de Guvern: Bugetul de 12,5 miliarde lei va sprijini 11.500 companii Emil Boc: Bugetul este croit pe TVA de 24%Ultimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
Subventii acordate de la bugetul asigurarilor pentru somaj, in temeiul OUG 92/2020. BeneficiariDecontare de pana la 41,5% din partea statului la revenirea din somaj tehnic. Exceptii si conditii (OUG 92/2020)ANOFM: Informatii UTILE pentru absolventii promotiei 2020, cu privire la acordarea indemnizatiei de SOMAJSomaj Tehnic 2020 - Modelul de Cerere, Declaratie pe propria raspundere si Lista angajatilor (Ordonanta 741)In atentia persoanelor care NU mai detin carnetele de muncaUltimele articole
ANOFM: 100 programe de formare profesionala vor incepe in septembrie 2024Tichetele de activitati casnice pot fi valorificate in termen de 12 luni de la primireCe trebuie sa stie angajatorii despre acordarea tichetelor casniceAngajatorii vor primi in 2024 sumele restante pentru angajarea diferitelor tipuri de someriANOFM: La inceput de 2024 exista 43.800 locuri de munca vacante la nivel nationalArticole similare
Codul fiscal 2011 - Titlul IIA fost publicat OMFP nr. 668/2015 privind dispozitia obligatorie ANAF si inspectiile fiscaleSAF-T in 2024. ANAF a publicat o serie de teste pentru conformitatea la depunerea D406Ce trebuie facut pentru evitarea dublei impuneri? Certificat de atestare a impozitului platit de nerezidentiModificarile aduse de Guvern prin proiectul privind jocurile de norocUltimele articole
Controale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Distrugere punct de lucru in totalitate. Cheltuielile sunt deductibile?Noutati fiscale 2025. Ce modificari apar in privinta TVACheltuieli cu masa calda pentru salariati. Aceste cheltuieli sunt deductibile?Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"