keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Noile norme UE privind transparenta fiscala propun si eliminarea impozitului pe venituri din economii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: evaziunea fiscala, norme ue, transparenta fiscala, impozitare, impozitarea veniturilor din economii

Evaziunea in randul intreprinderilor va fi mai dificila, in Romania si celelalte state membre, gratie pachetului legislativ privind transparenta fiscala, propus de Comisia Europeana in data de 18 martie 2015. Pachetul garanteaza ca toate statele membre detin informatiile de care au nevoie pentru a-si proteja bazele de impozitare si pentru a lupta in mod eficient impotriva intreprinderilor care evita plata taxelor.

   
Noi norme UE de transparenta fiscala
   
Un element-cheie al acestui pachet este propunerea de introducere a schimbului de informatii intre statele membre, automat si obligatoriu, cu privire la deciziile fiscale transfrontaliere. Comisia propune stabilirea unui calendar strict: la fiecare trei luni, autoritatile fiscale nationale vor trimite un scurt raport tuturor celorlalte state membre cu privire la toate deciziile fiscale transfrontaliere emise. Ulterior raportului, statele membre vor putea solicita mai multe detalii cu privire la una sau alta dintre aceste decizii.
    
    

Alte initiative din pachetul privind transparenta fiscala se refera la:

- evaluarea impactului introducerii de noi cerinte privind transparenta pentru companiile multinationale – Comisia va examina fezabilitatea introducerii de noi cerinte, cum ar fi publicarea anumitor informatii fiscale de catre acestea.

- revizuirea codului de conduita in domeniul impozitarii intreprinderilor – Comisia, in colaborare cu statele membre, va revizui atat codul, cat si mandatul grupului de lucru pe aceasta tema, astfel incat acestea sa devina mai eficiente si sa garanteze o concurenta fiscala echitabila si transparenta in UE.

- Cuantificarea amplorii fraudei si evaziunii fiscale - Comisia, impreuna cu Eurostat, va colabora cu statele membre pentru a stabili cum poate fi obtinuta o estimare realista a nivelului fraudei si evaziunii fiscale.

- Abrogarea directivei privind impozitarea veniturilor din economii - Comisia propune abrogarea directivei privind impozitarea veniturilor din economii. Directiva este depasita de noile norme din domeniu, mai ambitioase.
    
    

Urmatorii pasi

Cele doua propuneri legislative din acest pachet vor fi transmise Parlamentului European si Consiliului pentru adoptare. Statele membre ar trebui sa se puna de acord asupra propunerii privind deciziile fiscale pana la sfarsitul anului 2015, astfel incat aceasta sa poata intra in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Urmatoarea etapa va fi un plan de actiune privind impozitarea intreprinderilor, prezentat inainte de inceputul verii. Acest al doilea plan de actiune se va concentra pe masurile necesare pentru ca impozitarea intreprinderilor in cadrul pietei unice sa devina mai eficienta si mai echitabila. Masurile prevazute includ relansarea bazei fiscale consolidate comune a societatilor (CCCTB) si idei pentru integrarea noilor actiuni OCDE/G20 avand ca scop combaterea erodarii bazei de impozitare si a transferului profiturilor la nivelul UE.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016