Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In data de 15 noiembrie a.c., ministrul delegat pentru buget, domnul Liviu Voinea a participat la reuniunea Consiliului ECOFIN care a avut loc la Bruxelles.
Reuniunea Ecofin a fost dominata de discutiile asupra mecanismului unic de rezolutie. Desi se doreste o finalizare rapida a negocierilor, discutiile in Ecofin au evidentiat unele preocupari ale statelor membre.
Ministrul Liviu Voinea a intervenit pentru a exprima aprecierea pentru efortul depus de Presedintie pentru finalizarea dosarului, dar si pentru a sustine anumite aspecte de interes pentru Romania, precum implicarea Consiliului UE in procesul de adoptare a deciziilor in cadrul mecanismului de rezolutie, in special in cazul deciziilor cu implicatii financiare. Propunerea privind mecasnismul unic de rezolutie reprezinta cel de-al doilea pilon al Uniunii Bancare si stabileste reguli comune privind declansarea procesului de rezolutie, utilizarea instrumentelor de rezolutie, precum si modul de finantare a unui Fond unic de rezolutie. Acest mecanism este preconizat a deveni operational la 1 ianuarie 2015.
In cadrul reuniunii ECOFIN, s-a discutat propunerea de revizuire a Directivei 48/2003 privind impozitarea veniturilor din economii, pentru care nu a fost posibila gasirea unui acord, avand in vedere necesitatea de adoptare prin unanimitate a actelor legislative in domeniul impozitarii. De asemenea, Comisia Europeana a prezentat ministrilor noua propunere de directiva ce vizeaza modificarea Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, referitoare la declaratia standard privind TVA. Avand in vedere ca propunerea inca nu a fost discutata la nivel tehnic, nu au fost interventii din partea ministrilor.
Ministrii ECOFIN au discutat propunerea de revizuire a cadrului comunitar aferent combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului. in ceea ce priveste Uniunea Bancara, ministrii au luat nota de progresele inregistrate si au discutat si agreat o declaratie a Consiliului UE privind exercitiul de evaluare a activelor bancare si stabilizatorii fiscali.
Exercitiul de evaluare a activelor bancare este realizat de catre Banca Centrala Europeana, urmare aprobarii mecanismului unic de supraveghere - primul pilon al Uniunii Bancare - si reprezinta etapa de pregatire a preluarii directe in supravegherea BCE a bancilor din zona euro.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Alerta fiscalitate 8-12 decembrie 2008Codul fiscal 2011 - Titlul IVTabel comparativ: Modificari TVA aduse de OG 16 din 2013Evaziunea fiscala este de aproximativ 10% din PIBDenuntarea clauzelor abuzive din contracte ar putea fi amanataUltimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Combaterea evaziunii fiscale e dezbatuta din nou la BruxellesTaxa pe tranzactiile financiare. 11 state trec la cooperarea consolidataMFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la BruxellesMinisterul de Finante a participat la reuniunea Consiliului ECOFINComisia Europeana: Taxa pe tranzactiile financiare in cadrul cooperarii consolidateUltimele articole
Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFINArticole similare
Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFINArticole similare
De ce legislatia privind insolventa nu se poate aplica bancilorIsarescu vrea lege despre aderarea la euro in 2019Intrarea in UNIUNEA BANCARA. Argumente pro si contraMinistrul Finantelor a prezentat prioritatile Romaniei, in ceea ce priveste finanteleCE solicita Romaniei sa implementeze legislatia Uniunii bancareUltimele articole
Comunicat MFP: Ce masuri noi sunt in plan pentru achizitiile publice?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"