Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 18 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, consiliul ecofin, mecanismul unic de supraveghere, uniunea bancara

In data de 15 noiembrie a.c., ministrul delegat pentru buget, domnul Liviu Voinea a participat la reuniunea Consiliului ECOFIN care a avut loc la Bruxelles.


 Reuniunea Ecofin a fost dominata de discutiile asupra mecanismului unic de rezolutie. Desi se doreste o finalizare rapida a negocierilor, discutiile in Ecofin au evidentiat unele preocupari ale statelor membre.

Ministrul Liviu Voinea a intervenit pentru a exprima aprecierea pentru efortul depus de Presedintie pentru finalizarea dosarului, dar si pentru a sustine anumite aspecte de interes pentru Romania, precum implicarea Consiliului UE in procesul de adoptare a deciziilor in cadrul mecanismului de rezolutie, in special in cazul deciziilor cu implicatii financiare. Propunerea privind mecasnismul unic de rezolutie reprezinta cel de-al doilea pilon al Uniunii Bancare si stabileste reguli comune privind declansarea procesului de rezolutie, utilizarea instrumentelor de rezolutie, precum si modul de finantare a unui Fond unic de rezolutie. Acest mecanism este preconizat a deveni operational la 1 ianuarie 2015.

    In cadrul reuniunii ECOFIN, s-a discutat propunerea de revizuire a Directivei 48/2003 privind impozitarea veniturilor din economii, pentru care nu a fost posibila gasirea unui acord, avand in vedere necesitatea de adoptare prin unanimitate a actelor legislative in domeniul impozitarii. De asemenea, Comisia Europeana a prezentat ministrilor noua propunere de directiva ce vizeaza modificarea Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata, referitoare la declaratia standard privind TVA. Avand in vedere ca propunerea inca nu a fost discutata la nivel tehnic, nu au fost interventii din partea ministrilor.

    Ministrii ECOFIN au discutat propunerea de revizuire a cadrului comunitar aferent combaterii spalarii banilor si finantarii terorismului. in ceea ce priveste Uniunea Bancara, ministrii au luat nota de progresele inregistrate si au discutat si agreat o declaratie a Consiliului UE privind exercitiul de evaluare a activelor bancare si stabilizatorii fiscali.

Exercitiul de evaluare a activelor bancare este realizat de catre Banca Centrala Europeana, urmare aprobarii mecanismului unic de supraveghere - primul pilon al Uniunii Bancare - si reprezinta etapa de pregatire a preluarii directe in supravegherea BCE a bancilor din zona euro.
Ghidul practic al contabilitatii in 2020
Ghidul practic al contabilitatii in 2020

Vezi detalii

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detaliiAutor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016