Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFIN

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 18 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, consiliul ecofin, evaziune fiscala, ue, taxare inversa

Va prezentam mai jos concluziile referitoare la reuniunea Consiliului informal ECOFIN, asa cum au fost acestea redate intr-un comunicate emis de MFP.
Mentionam astfel ca ministrul delegat pentru buget, domnul Liviu Voinea a participat in perioada 12-13 aprilie 2013 la reuniunea informala a Consiliului ECOFIN care a avut loc la Dublin. La reuniune au participat si guvernatorii bancilor centrale din Statele Membre ale UE, Romania fiind reprezentata de Domnul Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Consiliul ECOFIN a salutat progresele inregistrate de Portugalia si Irlanda in cadrul programelor si a recomandat continuarea angajamentelor asumate. Ministrii au agreat de principiu extinderea, cu 7 ani, a scadentelor de rambursare a creditelor pentru cele doua tari, in conditiile implementarii cu succes a programelor.

In cursul dejunului de lucru, ministrii au discutat si agreat o declaratie privind modificarea Tratatului UE in sensul asigurarii unui tratament egal statelor non-euro care vor participa la Mecanismul unic de supraveghere si pentru asigurarea separarii atributiilor BCE privind supravegherea si politica monetara. Romania a sustinut aceasta declaratie care a fost initiata de Germania.

In a doua sesiune a reuniunii ECOFIN, ministrii au abordat aspecte legate de combaterea fraudei si evaziunii fiscale si asigurarea transparentei fiscale. Ministrii au salutat anuntul Luxemburgului de a trece la schimbul automat de informatii incepand cu 1 ianuarie 2015 si si-au exprimat dorinta de a continua demersurile pe aceste aspecte la nivelul G20.
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate
Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii

Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii


Ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea a subliniat ca Romania sustine demersurile pentru lupta impotriva fraudei si evaziunii fiscale si a exprimat disponibilitatea Romaniei de a se alatura proiectului pilot privind schimbul de informatii fiscale initiat de Germania, Franta, Italia, Spania si Marea Britanie. Totodata, a reiterat necesitatea finalizarii rapide a pachetului privind mecanismul de reactie rapida si mecanismul de taxare inversa.

Consiliul a discutat si solutii de promovare a cresterii economice in Europa si optiunile de finantare pe termen lung pentru atingerea acestui obiectiv.

Sursa: MFP
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFIN":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016