Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFIN

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, consiliul ecofin, evaziune fiscala, ue, taxare inversa

Va prezentam mai jos concluziile referitoare la reuniunea Consiliului informal ECOFIN, asa cum au fost acestea redate intr-un comunicate emis de MFP.




Mentionam astfel ca ministrul delegat pentru buget, domnul Liviu Voinea a participat in perioada 12-13 aprilie 2013 la reuniunea informala a Consiliului ECOFIN care a avut loc la Dublin. La reuniune au participat si guvernatorii bancilor centrale din Statele Membre ale UE, Romania fiind reprezentata de Domnul Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Consiliul ECOFIN a salutat progresele inregistrate de Portugalia si Irlanda in cadrul programelor si a recomandat continuarea angajamentelor asumate. Ministrii au agreat de principiu extinderea, cu 7 ani, a scadentelor de rambursare a creditelor pentru cele doua tari, in conditiile implementarii cu succes a programelor.

In cursul dejunului de lucru, ministrii au discutat si agreat o declaratie privind modificarea Tratatului UE in sensul asigurarii unui tratament egal statelor non-euro care vor participa la Mecanismul unic de supraveghere si pentru asigurarea separarii atributiilor BCE privind supravegherea si politica monetara. Romania a sustinut aceasta declaratie care a fost initiata de Germania.

In a doua sesiune a reuniunii ECOFIN, ministrii au abordat aspecte legate de combaterea fraudei si evaziunii fiscale si asigurarea transparentei fiscale. Ministrii au salutat anuntul Luxemburgului de a trece la schimbul automat de informatii incepand cu 1 ianuarie 2015 si si-au exprimat dorinta de a continua demersurile pe aceste aspecte la nivelul G20.

Ministrul delegat pentru buget Liviu Voinea a subliniat ca Romania sustine demersurile pentru lupta impotriva fraudei si evaziunii fiscale si a exprimat disponibilitatea Romaniei de a se alatura proiectului pilot privind schimbul de informatii fiscale initiat de Germania, Franta, Italia, Spania si Marea Britanie. Totodata, a reiterat necesitatea finalizarii rapide a pachetului privind mecanismul de reactie rapida si mecanismul de taxare inversa.

Consiliul a discutat si solutii de promovare a cresterii economice in Europa si optiunile de finantare pe termen lung pentru atingerea acestui obiectiv.

Sursa: MFP




Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Concluziile MFP dupa reuniunea Consiliului informal ECOFIN":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016