Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, consiliul ecofin, mfp, liviu voinea, reforme, politici economice

Va informam ca zilele trecute ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat in data de 14 mai 2013 la reuniunea Consiliului ECOFIN care a avut loc la Bruxelles.



Ministrii Ecofin au discutat propunerea de Directiva pentru crearea unui cadru de redresare si rezolutie a institutiilor de credit si a firmelor de investitii, in particular instrumentele de recapitalizare bancara. Romania a intervenit constructiv, subliniind in acelasi timp necesitatea crearii unui cadru juridic clar si armonizat la nivel UE pentru acest tip de instrumente.

Dezbaterile vor fi continuate la nivel tehnic pentru definitivarea propunerii. Presedintia irlandeza isi propune sa obtina un acord general la nivel de ECOFIN la urmatoarea reuniune.

Ministrii au agreat proiectul de buget rectificativ pentru 2013, prin care s-a stabilit o suplimentare a creditelor de plata cu 7,3 miliarde de euro, plati care vor fi concentrate pe un capitol important pentru Romania din bugetul UE, respectiv coeziune pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca. Decizia reprezinta un pas important si pentru finalizarea negocierilor cu Parlamentul European privind viitoarea perspectiva financiara.

Ministrul Voinea a sprijinit obtinerea unui acord politic pentru aceasta decizie, accentuand necesitatea acoperirii integrale a finantarii politicilor de coeziune si dezvoltare rurala din bugetul european pe acest an. O declaratie angajanta in acest sens a fost adoptata de Consiliu.

ECOFIN a adoptat concluziile privind evaziunea si frauda fiscala.

Romania s-a alaturat declaratiei politice referitoare la proiectul pilot de schimb automat multilateral de informatii financiare.

ECOFIN a examinat si analizele aprofundate elaborate de Comisie pentru statele potential afectate de dezechilibre macroeconomice. S-a convenit ca Spania si Slovenia sunt afectate de dezechilibre excesive. Cele doua tari au prezentat masuri suplimentare de corectie in programele nationale de reforme. O decizie privind punerea lor explicita in bratul corectiv al procedurii va fi luata la ECOFIN-ul din iunie.

Referitor la procesul de consolidare a Uniunii Economice si Monetare, Comisia a prezentat cele doua Comunicari publicate in 20 martie 2013 (Comunicarea Comisiei privind coordonarea ex-ante a proiectelor de reforma majora a politicilor economice si Comunicarea Comisiei privind introducerea unui instrument de convergenta si competitivitate).

Ministrul delegat pentru buget a participat si la reuniunea anuala a guvernatorilor Bancii Europene de Investitii (BEI), organizata in marja ECOFIN. Domnul Voinea a felicitat BEI pentru activitatea si rezultatele obtinute in 2012, a reamintit faptul ca Romania a sustinut puternic cresterea de capital recent finalizata si a apreciat ca trebuie gasita o solutie de accesare a resurselor BEI in acelasi timp cu respectarea spatiului fiscal restrans.

Sursa: MFP


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016