Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Venitul minim de insertie va inlocui alte forme de sprijin financiar din 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: ajutor social, sprijin financiar, venitul minim de insertie, ajutoare sociale, active, 2015

Incepand cu 2015, persoanele cu venituri mai mici vor beneficia de o noua forma de ajutor financiar din partea statului, potrivit celor mai noi declaratii facute de ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.


In ce priveste persoanele cu venituri reduse, ministrul Liviu Voinea a anuntat ca acestea vor beneficia de o noua forma de ajutor social - venitul minm de insertie. Sprijinul financiar, in noua forma, comaseaza mai multe tipuri de ajutoare sociale si are ca destinatie un segment mai mare de populatie, incluzand aici si persoanele care momentan nu beneficiaza de sprijin social din cauza faptului ca detin unele active.

In aceasta privinta, citat de Agerpres, Liviu Voinea a declarat:

"In cadrul parteneriatului cu Banca Mondiala avem si o componenta sociala, a venitului minim de insertie, care din 2015 va inlocui alte forme de ajutor social, se va adresa unei categorii mai largi de populatie si va fi, de asemenea, un suport financiar mai mare".

Acesta a adaugat ca sunt exclusi inclusiv cei care detin bunuri precum un televizor sau o bucata de pamant, ceea ce nu ar trebui sa ii separe de categoria celor care au nevoie de acest ajutor social:

"Deci este un pachet integrat care va evita si abuzurile dar ii va ajuta chiar pe cei care au nevoi sa fie ajutati".

De asemenea, ministrul a precizat ca discutiile nu sunt finalizate si ca se deruleaza impreuna cu Ministerul Muncii, iar proiectul va fi pus in dezbatere publica in viitorul apropiat.

Ministrul delegat pentru Buget a participat miercuri, noteaza Agerpres,  la lansarea Strategiei de Parteneriat de tara 2014 - 2017, care va reprezenta cadrul de cooperare dintre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei in urmatorii patru ani.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Venitul minim de insertie va inlocui alte forme de sprijin financiar din 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016