Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ajutorul social poate fi primit in continuare, pentru 6 luni, chiar daca beneficiarii se angajeaza cu CIM pentru un an

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 21 Oct. 2021 Exclusiv

Ajutorul social poate fi primit in continuare, pentru 6 luni, chiar daca beneficiarii se angajeaza cu CIM pentru un an, a anuntat recent ANOFM.

Astfel, persoanele beneficiare de ajutor social, care se angajeaza cu contract individual de munca sau in baza unui raport de serviciu, pentru o perioada de cel putin 24 de luni, beneficiaza in continuare, pentru o perioada de sase luni, de sprijinul financiar acordat in baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, in cuantumul stabilit anterior angajarii si platit de catre Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala.

Aceasta masura a fost adoptata prin OUG nr. 101/2021 pentru modificarea art. 5 pct. IV^4 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, oferind astfel sprijin persoanelor care vor sa iasa din starea de vulnerabilitate, prin angajare.

Prin actul normativ mentionat anterior se instituie obligativitatea prezentarii persoanelor apte de munca beneficiare de ajutor social la agentiile pentru ocuparea fortei de munca, in vederea identificarii unui loc de munca conform pregatirii profesionale.

Neprezentarea la agentia pentru ocuparea fortei de munca se va asimila refuzului unui loc de munca si va conduce la incetarea ajutorului social si posibilitatea depunerii unei noi solicitari dupa o perioada de 12 luni. In acest context, serviciile de ocupare vor mentine mai strans legatura cu beneficiarii de ajutor social in vederea gasirii si aplicarii masurilor de stimulare a ocuparii persoanelor apartinand acestei categorii cu acces mai dificil pe piata muncii, precum si cu unitatile administrativ-teritoriale (UAT) in a caror baza de date sunt aceste persoane.

ANOFM reaminteste faptul ca, potrivit Legii nr. 416/2001 persoanele apte de munca ce nu realizeaza venituri din salarii sau din alte activitati, se iau in considerare la stabilirea numarului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai daca fac dovada faptului ca sunt in evidenta agentiei teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru incadrare in munca, si nu au refuzat un loc de munca ori participarea la serviciile pentru stimularea ocuparii fortei de munca si de formare profesionala oferite de aceste agentii.

Prin persoana apta de munca, conform prevederilor Legii nr. 416/2001, se intelege persoana care indeplineste urmatoarele conditii: are varsta cuprinsa intre 16 ani si varsta standard de pensionare; nu urmeaza o forma de invatamant cursuri de zi prevazuta de lege; are starea de sanatate si capacitatea fizica si psihica corespunzatoare, care o fac apta pentru prestarea unei munci.


Sursa: ANOFM
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ajutorul social poate fi primit in continuare, pentru 6 luni, chiar daca beneficiarii se angajeaza cu CIM pentru un an":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016