Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un singur drum pentru serviciile oferite de Ministerul Muncii! Cetatenii pot depune documentele ELECTRONIC, incepand cu 15 august

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: depunere documente, depunere electronica, termen limita

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a anuntat recent, pe pagina oficiala de Facebook, ca institutiile din cadrul Ministerului Muncii au termen limita data de 15 august pentru a implementa mecanismul prin care cetatenii pot depune documentele necesare in format electronic.

“Un singur drum pentru serviciile oferite de Ministerul Muncii – aceasta este schimbarea pe care am cerut-o in relatia cu beneficiarii drepturilor de pensie (Casa Nationala de Pensii Publice), de ajutoare sociale (Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociale) sau de masuri active de ocupare (Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca)”, a spus ministrul.

Institutiile publice din subordinea Ministerului Muncii au termen limita data de 15 august sa implementeze mecanismul electronic.
 
”Au termen pana la 15 august sa implementeze mecanismul prin care cetatenii si persoanele juridice pot depune in format electronic documentele necesare si, dupa analiza acestora si emiterea deciziei de acordare a dreptului, sunt programati (la o data si ora stabilita de comun acord) pentru a-si ridica decizia/inscrisul final. O singura data vin la institutie”, a mai precizat Alexndru.
 
Mai mult de atat, Violeta Alexandru a dat primul exemplu concret in acest sens: Casa Nationala de Pensii Publice. Institutia a implementat deja o sectiune online pentru depunerea documentelor.
 
„Casa Nationala de Pensii Publice este prima institutie care a raspuns deja nevoilor persoanelor fizice care doresc sa depuna documente in format electronic, prin deschiderea unei sectiuni pe site-ul CNPP, la: https://www.cnpp.ro/web/guest/depunere-cereri-si-documente/persoane-fizice.Aici, orice cetatean poate adresa cererea pentru dreptul la pensie sau pentru ajutorul de deces. 
 
Trebuie doar sa completeze datele personale si sa incarce documentele necesare (cererea pentru inscriere la pensie, carnetul de munca, adeverinte de vechime in munca, etc.). Solicitantul selecteaza carei case teritoriale de pensii se adreseaza. Aceste documente sunt analizate de catre departamentele de resort din cadrul casei teritoriale de pensii respective si, in cazul in care sunt necesare informatii suplimentare, comunicarea va continua prin email.Cand se emite decizia de pensionare, solicitantul este programat la sediul casei judetene pentru a se verifica identitatea petentului, respectiv pentru a ridica decizia de pensionare”, a explicat ministrul.
 
De asemenea, chiar si serviciile adresate persoanelor juridice vor putea fi accesate in format electronic, cu data de 15 august.
 
„Aceste servicii sunt deja disponibile persoanelor fizice, urmand ca, pana la 15 august, si restul serviciilor, inclusiv cele destinate persoanelor juridice, sa fie accesibile in format electronic. 
 
Rezultat: timp castigat, evitarea aglomeratiei la sediul institutiilor, eficientizarea comunicarii cu publicul.
 
Comunicarea electronica cu institutiile MMPS ramane doar o optiune a solicitantilor, acestia putandu-se prezenta in continuare, ca si pana acum, la sediul institutiilor pentru solutionarea cererii lor”, a concluzionat Alexandru.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un singur drum pentru serviciile oferite de Ministerul Muncii! Cetatenii pot depune documentele ELECTRONIC, incepand cu 15 august":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016