Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Precizari privind plata in contul unic a creantelor fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Infotva.ro la 27 Oct. 2010
Tags: creante fiscale, buget, impozit

In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 706/22.10.2010, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.606/2010 pentru modificarea si completarea OPANAF nr. ...

 
In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 706/22.10.2010, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2.606/2010 pentru modificarea si completarea OPANAF  nr. 1.294/2007 privind impozitele, contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic.

Actul normativ modifica Anexa nr. 1 privind nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat, care se platesc in contul unic 20.47.01.01 „Venituri ale bugetului de stat - sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire”, astfel:

- „Plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual, datorate de societati comerciale bancare, persoane juridice romane, si sucursalele din Romania ale bancilor, persoane juridice straine (rd. 1) si  „Impozit pe profit datorat de persoane juridice romane, altele decat cele prevazute la punctul 1” (rd. 2) vor avea ca temei legal art. 13, 18 si 34 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

- nu se vor mai plati in contul unic, urmatoarelor creante fiscale: „Impozit pe veniturile microintreprinderilor” (rd. 6), „Impozit pe veniturile microintreprinderilor din asociere datorat de persoane fizice” (rd. 7), „Impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal” (rd. 21), „Taxa pe jocuri de noroc datorata lunar, pe perioada de valabilitate a licentei de exploatare a jocurilor de noroc” (rd. 26), „Taxa pe jocuri de noroc regularizata periodic, in functie de realizari, datorata pentru perioada de raportare” (rd.27), „Taxa pe activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale” (rd. 29), „Redevente miniere” (rd.30) si  „Redevente petroliere” (rd. 31).

Atentie! Creantele fiscale reprezentand: „Impozit pe veniturile microintreprinderilor”, „Impozit pe veniturile microintreprinderilor din asociere datorat de persoane fizice romane, altele decat cele de la pct. 1”, „Taxa pe activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale”, „Redevente miniere”, „Redevente petroliere”, „Impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal retinut de notarii publici, aferent operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate pana la data de 13 mai 2010 inclusiv” care s-au declarat si nu au fost platite pana la  data intrarii in vigoare a  acestui act normativ, respectiv 22 octombrie 2010, se vor achita in contul  20.47.01.01 - Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire.
Cum justificam legal scutirea de TVA

Cum justificam legal scutirea de TVA

Vezi detalii

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile in 2021

Vezi detalii

Cartea Verde a TVA

Cartea Verde a TVA

Vezi detalii


Creantele fiscale reprezentand: „Taxa pe jocuri de noroc datorata lunar, pe perioada de valabilitate a licentei de exploatare a jocurilor de noroc",  „Taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc, regularizata periodic, in functie de realizari" care s-au declarat si  nu au fost platite pana la data intrarii in vigoare a  ordinului, respectiv 22 octombrie 2010, se vor achita in contul  20.16.01.01.02  - „Taxe pentru jocurile de noroc platite in contul unic”.

Incepand cu 22 octombrie 2010, aceste creante se vor achita la bugetul de stat, in urmatoarele conturi:

- 20.16.01.01.03 - "Regularizari periodice ale taxei anuale de autorizare a jocurilor de noroc", creantele fiscale reprezentand taxa anuala de autorizare a jocurilor de noroc, regularizata periodic, in functie de realizari;
- 20.16.01.04 - "Taxa pe activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale", creantele fiscale reprezentand taxa pe activitatea de prospectiune, explorare si exploatare a resurselor minerale;
- 20.30.01.05.01 - "Redevente miniere", creantele fiscale reprezentand redevente miniere;
- 20.30.01.05.02 - "Redevente petroliere" , creantele fiscale reprezentand redevente petroliere;
- 20.03.01.18 - "Impozit pe venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal", creantele fiscale reprezentand impozit pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal retinut de notarii publici, aferent operatiunilor translative ale dreptului de proprietate incheiate incepand cu data de 14 mai 2010.

La  Anexa nr. 2, nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, care se platesc in contul unic 55.02 „Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire” s-au introdus:

- "Contributia individuala de asigurari sociale datorata de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala" - (rd. 27),
- "Contributia individuala de asigurari pentru somaj datorata de persoanele care realizeaza venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala" - (rd. 28), care au ca temei legal art. III din OUG nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si alte masuri financiar-fiscale, cu modificarile ulterioare.
 
* Instructiuni de folosire a serviciului de depunere electronica 
 
In urma noilor reglementari, pentru facilitarea depunerii electronice a declaratiilor fiscale de catre contribuabilii mari si mijlocii, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat si pus la dispozitia contribuabililor Instructiunile de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor on-line.
 
CLICK AICI PENTRU INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE A SERVICIULUI DE DEPUNERE A DECLARATIILOR ON-LINE


Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Precizari privind plata in contul unic a creantelor fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Comentarii 1 comentarii

2010-10-28 17:07:31

de ce se percep dobanzi penalitati la debie mai vechi de cinci ani si acestea sunt calculate inepand cu anul 2000 la debite care se prescriu societatea nu mai genereaza venituri si cheltuieli din martie 2005 si in martie 2010 este suspendata in ORC , s-a trezit AFP ca au de recuperat chia si inalcand codul de procedura fiscala ?

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016