Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Sume decontate din bugetul asigurarilor pentru somaj, conform OUG 92. Termen de depunere documente

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: oug 92/2020, termen de depunere, sume decontate

Pentru salariile aferente lunii iunie 2020 (in cursul lunii aprilie 2020 au fost 18 salariati in somaj tehnic pe o perioada de 17 zile calendaristice), achitate in 23 iulie 2020 (termen de plata 25 iulie), declaratia D112 depusa in 15 iulie 2020 (termen de depunere intre 1-25 iulie) care este termenul pentru depunerea cererii pentru decontarea procentului de 41,5 % (somaj tehnic)? (perioada 01-25 iulie sau 01-25 august?)

Deci pentru salarii iunie, achitate in iulie, declaratia D112 depusa in iulie, impozit achitat in iulie, cererea se depune in perioada 1-25 a lunii urmatoare perioadei de raportate (la ce ne raportam? - la data platii? la data depunerii declaratiei, sau la luna aferenta salariilor?) Daca depun cererea pe 12 iulie 2020 cum pot justifica ca am achitat impozitele in viitor (pe 23 iulie) 2020? Multumesc.
 
Raspunsul consultantului fiscal Irina Dumitrescu:
 
Art. II alin. (2) din OUG 92/2020 stabileste:
(2) In vederea decontarii sumelor prevazute la art. I alin. (1), angajatorii suporta integral contravaloarea salariilor angajatilor care beneficiaza de prevederile prezentei ordonante de urgenta si ulterior, incepand cu data de intai pana la data de 25 a lunii urmatoare perioadei de raportare careia ii sunt aferente veniturile, depun, prin mijloace electronice, la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, precum si a municipiului Bucuresti, in raza carora isi au sediul social, o cerere semnata si datata de reprezentantul legal insotita de o declaratie pe propria raspundere si de lista persoanelor care beneficiaza de aceasta suma, asumata de reprezentantul legal al angajatorului, conform modelului care va fi aprobat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, in termen de 5 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
 
Astfel, pentru luna iunie 2020 documentele trebuiau depuse pana la data de 25 iulie 2020.
 
Pentru decontarea sumelor din bugetul asigurarilor pentru somaj angajatorii trebuie sa isi indeplineasca obligatiile declarative si de plata aferente veniturilor din salarii si asimilate salariilor din perioada de raportare pentru care se face solicitarea, respectiv pentru luna iunie. Sumele nu sunt platite daca angajatorul nu isi indeplineste aceste obligatii.   




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Sume decontate din bugetul asigurarilor pentru somaj, conform OUG 92. Termen de depunere documente":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016