Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Indemnizatia pentru reducerea timpului de lucru si plata a 41,5% din salariu. Se pot cumula cele doua beneficii pentru acelasi salariat?

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 09 Oct. 2020 Exclusiv
Tags: oug 92/2020, oug 132/2020, cumulare beneficii

Un hotel organizat ca societate comerciala forma juridica SRL a avut, in perioada starii de urgenta, 5 salariati in somaj tehnic si a aplicat prevederile OUG 30/2020. In starea de alerta a rechemat salariatii si a aplicat pentru perioada iunie-august prevederile OUG92/2020 41,5%.

Avand in vedere situatia privind SARS Cov 2, administratorul societatii decide ca incepand cu 15.10.2020 sa micsoreze programul de lucru al salariatilor de la program normal de 8 ore/zi 40 ore/saptamana la 80 ore/luna. Cum se inregistreaza in Revisal, contract cu timp partial sau program cu timp normal legi speciale? Exista si alte particularitati de inregistrare in Revisal? Societatea are dreptul sa aplice prevederile OUG130/2020, avand in vedere ca a beneficiat si de OUG 30/2020 si OUG92/2020?

Raspunsul consilierului juridic Gabriela Dita:

 
In registrul general de evidenta a salariatilor angajatorul va trebui sa inregistreze in baza deciziei privind reducerea timpului de lucru:
 
a) Modificarea tipului de norma si reducerea duratei muncii in cazul salariatilor incadrati cu norma intreaga anterior reducerii timpului de lucru;
b) Modificarea salariului de baza;
c) Indemnizatia privind reducerea timpului de lucru in cuantum de 75%.
 
Conform art. 3 alin. (2) lit. g) din Hotararea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, angajatorii completeaza registrul in ordinea angajarii persoanelor, cu urmatoarele date, fara a avea caracter limitativ:
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate
Caietul Seminarului National de Fiscalitate si Contabilitate

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

            
            (….)
g) durata timpului de munca si repartizarea acestuia, in cazul contractelor individuale de munca cu timp partial;
 
Asadar, in registrul general de evidenta a salariatilor se modifica tipul de norma din norma intreaga in timp partial in cazul salariatilor care anterior aplicarii masurii reducerii timpului de lucru erau incadrati cu norma intreaga.
 
De asemenea, se mentioneaza: Tip interval repartizare - (ore/luna) si Timp munca numarul de ore (80).
 
Conform art. 7 alin. (2) din OUG 132/2020, indemnizatia de 75% din diferenta dintre salariul de baza brut prevazut in contractul individual de munca si salariul de baza brut aferent orelor de munca efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de munca, nu se cumuleaza pentru acelasi angajat cu masura prevazuta la art. 5, cu masurile active de sprijin acordate potrivit art. I si III din OUG 92/2020, si nici cu masurile de stimulare a angajatorilor finantate din bugetul asigurarilor pentru somaj prevazute de Legea 76/2002.
 
Asadar, indemnizatia pentru reducerea timpului de munca de 75% in conformitate cu dispozitiile OUG 132/2020 nu se cumuleaza pentru acelasi salariat cu decontarea unei parti din salariu reprezentand 41,5% din salariul de baza conform OUG 92/2020. Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Indemnizatia pentru reducerea timpului de lucru si plata a 41,5% din salariu. Se pot cumula cele doua beneficii pentru acelasi salariat?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016