Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele care aplica Kurzarbeit de la 1 iunie 2022 NU pot beneficia de alte facilitati fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Iun. 2022
Firmele care aplica Kurzarbeit de la 1 iunie 2022 NU pot beneficia de alte facilitati fiscale
Tags: facilitati fiscale, kurzarbeit, aplicare kurzarbeit

De la 1 iunie 2022 s-a marit salariul minim in industria alimentara la 3.000 lei si se acorda facilitati fiscale daca cifra de afaceri realizata din aceasta activitate este mai mare de 80% din total.

Guvernul a aprobat prin OUG prelungirea programului KURZARBEIT pana la finalul anului 2022. 

Daca se aplica programul Kurzarbeit de la 1 iunie 2022 pentru partea de 75% decontata prin AJOFM se mai aplica facilitatile fiscale pentru industria alimentara?
 
Raspunsul consilierului juridic Rodica Mantescu: 

Conform art. XIX alin. (3)  din OUG 226/2020 privind unele masuri fiscal-bugetare si pentru modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, prin derogare de la prevederile art. 60, art. 138 1 si art. 154 alin. (1) lit. r) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru indemnizatiile prevazute la art. 1 si 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 132/2020, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 282/2020 si la art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 147/2020 privind acordarea unor zile libere pentru parinti in vederea supravegherii copiilor, in situatia limitarii sau suspendarii activitatilor didactice care presupun prezenta efectiva a copiilor in unitatile de invatamant si in unitatile de educatie timpurie anteprescolara, ca urmare a raspandirii coronavirusului SARS- CoV-2, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 278/2020, nu se acorda facilitati fiscale.
 
Astfel, pentru indemnizatia pentru reducerea timpului de lucru reglementata de OUG 132/2020 nu se acorda facilitati fiscale reglementate pentru industria alimentara si agricultura si nici alte facilitati fiscale.


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele care aplica Kurzarbeit de la 1 iunie 2022 NU pot beneficia de alte facilitati fiscale":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016