Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Utilizarea SPV: Facilitati privind solicitarea certificatelor de rezidenta fiscala de catre persoanele fizice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 23 Dec. 2021 Exclusiv
Utilizarea SPV: Facilitati privind solicitarea certificatelor de rezidenta fiscala de catre persoanele fizice
Tags: spv, facilitati fiscale

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman reaminteste ca Spatiul Privat Virtual (SPV) este singura modalitate securizata de transmitere a datelor si informatiilor cu caracter fiscal iar contribuabilii pot obtine nemijlocit informatii si documente cu caracter fiscal prin intermediul acestui serviciu.

Referitor la transmiterea prin intermediul SPV, in vederea avizarii de catre organul fiscal din Romania, a formularelor solicitate de catre alte state.

Se descarca Formularul electronic Z03 - Cererea pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane fizice rezidente in Romania accesand site-ul www.anaf.ro, sectiunea Servicii online/ Declaratii electronice/Descarcare declaratii/ Z03.

Formularul electronic Z03 nu se poate deschide direct din browser. in aceasta situatie, softul A se poate salva cu click dreapta, dupa care se acceseaza documentul din fisierul unde a fost salvat.

Formularele solicitate de alte state, pe modelele emise de acestea, se completeaza de catre titular cu datele de identificare din cartea de identitate romaneasca si, dupa caz, cu anul pentru care sunt solicitate, se semneaza si se arhiveaza in format ZIP, in vederea atasarii la formularul Z03.

Se completeaza electronic formularul Z03, se valideaza, dupa care se ataseaza arhiva ZIP cuprinzand formularele solicitate de alt stat si se salveaza.

Pentru transmiterea formularului Z03, avand atasate formularele solicitate de alt stat, se acceseaza site-ul www.anaf.ro, Sectiunea Spatiul Privat Virtual, butonul “Depunere Declaratie Unica si alte formulare SPV-PF”, completand corespunzator utilizatorul si parola definite la inregistrarea in Spatiul Privat Virtual si accesand “alege fisierul”, pentru selectarea din calculatorul propriu a formularului Z03 cu atasamentul ZIP.

Referitor la solicitarea prin intermediul Spatiului Privat Virtual a certificatelor de rezidenta reglementate de O.M.F.P. 583/2016 pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare
Se descarca Formularul electronic Z03 - Cererea pentru eliberarea certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane fizice rezidente in Romania accesand site-ul www.anaf.ro, sectiunea Servicii online/ Declaratii electronice/Descarcare declaratii/ Z03.deschide direct din browser. In aceasta situatie, softul A se poate salva cu click dreapta, dupa care se acceseaza documentul din fisierul unde a fost salvat.

Se completeaza electronic formularul Z03, se valideaza si se salveaza. Pentru transmiterea formularului Z03, se acceseaza site-ul www.anaf.ro, Sectiunea Spatiul Privat Virtual, butonul “Depunere Declaratie Unica si alte formulare SPV-PF”, completand corespunzator utilizatorul si parola definite la inregistrarea in Spatiul Privat Virtual si accesand “alege fisierul”, pentru selectare din calculatorul propriu a formularului Z03.

Pentru vizualizarea/descarcarea certificatelor de rezidenta fiscala/formularelor solicitate de alte state, primite de la organul fiscal din Romania, contribuabilii se vor loga la SPV, accesand site-ul www.anaf.ro, sectiunea Spatiul Privat Virtual, butonul Autentificare utilizator si vor consulta sectiunea Mesaje a SPV.

Documentele primite in sectiunea Mesaje a SPV se deschid accesand PDF-ul din coloana Descarcare document.

Institutia mentioneaza ca documentele emise de organul fiscal central si transmise prin intermediul SPV au atasata semnatura electronica digitala calificata a Ministerului Finantelor, iar formularele avizate de organul fiscal pe modelele solicitate de alte state se regasesc ca atasament la aceste documente.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Utilizarea SPV: Facilitati privind solicitarea certificatelor de rezidenta fiscala de catre persoanele fizice":
Rating:

Nota: 3.17 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016