Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Violeta Alexandru: Cer saptamanal evaluari ale platilor efectuate de catre AJOFM-uri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Dec. 2020 Exclusiv
Tags: cereri indemnizatii, indemnizatia pentru timp redus de munca, plati efectuate de ajofm

Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, a precizat, pe pagina oficiala de Facebook, ca cere saptamanal evaluari ale platilor efectuate de catre AJOFM-uri. In total au fost decontati 16 milioane de lei catre angajati pentru indemnizatia ,,kurzarbeit".

„16 milioane lei decontati de catre AJOFMuri catre angajati prin angajatori pentru indemnizatia pentru timp redus de munca (”kurzarbeit”), din care aproape 2 milioane lei pentru angajatorii din domeniul HoReCa. Din pacate, cele mai multe solicitari sunt inca incomplete intrucat nu au fost depuse documentele necesare sau au fost depuse necorespunzator. Sunt si foarte multe cereri respinse pentru ca nu indeplinesc conditiile prevazute pentru acordarea acestei indemnizatii. Rog angajatorii sa acorde o atentie suplimentara atunci cand depun cererile pentru a avea siguranta decontarii indemnizatiei in cel mai scurt timp. Eu imi fac treaba urmarind cu strictete ritmul de plati. Sunt peste 8 luni de cand fac acest lucru in permanenta. Pentru toate masurile gestionate de Guvernul Orban. Nu au fost putine. De aceea spun ca mobilizarea de la Ministerul Muncii (prin ANOFM si ANPIS) a fost fara precedent. Poate imperfecta dar sigur fara precedent.”, a spus ministrul in functie.

Violeta Alexandru nu este multumita de timpul in care se proceseaza cererile.

„Cer saptamanal evaluari ale platilor efectuate de catre AJOFMuri, care au de facut si alte plati si de indeplinit si alte sarcini pe langa masurile ce tin de sustinerea angajatorilor in contextul pandemiei Covid-19. inteleg asta, dar totusi nu sunt multumita de timpul in care se proceseaza cererile, mai ales in anumite judete unde vad ca a scazut putin randamentul. Sunt multe cauze aici, Covid, oboseala dupa luni de efort, ochii pe rezultatele alegerilor, la ANOFM - platformele stocare date depasite, etc.”, a explicat Alexandru.

„Am cerut AJOFMurilor sa comunice constant cu angajatorii si sa grabeasca eliberarea deciziilor de acordare a indemnizatiei si platile aferente. Am nevoie si de angajatori sa ma ajute ca sa ajunga banii la oameni. Este un efort comun. Eu inteleg sa il fac cu seriozitate.”, a concluzionat Violeta Alexandru.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Violeta Alexandru: Cer saptamanal evaluari ale platilor efectuate de catre AJOFM-uri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016