Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Duminica, 31 iulie 2022, este termenul limita pentru depunerea Declaratiei speciale de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 28 Iul. 2022
Duminica, 31 iulie 2022, este termenul limita pentru depunerea Declaratiei speciale de TVA
Tags: termen limita de depunere, declaratia speciala de tva, formularul 398

Conform legislatiei in vigoare, duminica, 31 iulie 2022, este termenul limita pentru depunerea formularului 398- Declaratie speciala de TVA.

ANAF informeaza contribuabilii, persoane impozabile care sunt inregistrate in Romania pentru utilizarea unuia dintre regimurile speciale prevazute la art.314, 315 sau 3152 din Codul fiscal, ca trebuie sa depuna, prin mijloace electronice, o declaratie speciala de TVA pentru fiecare perioada de declarare, potrivit modelului stabilit in anexa III din Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2020/194, indiferent daca au fost sau nu efectuate operatiuni - formularul 398 ”Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop Shop)”.

Referitor la regimurile speciale prevazute la art.315 din Codul fiscal (regimul UE) si art.314 din Codul fiscal (regimul non-UE), in cazul in care Romania este statul membru de inregistrare, persoanele impozabile care utilizeaza aceste regimuri speciale trebuie sa depuna, prin mijloace electronice, declaratia speciala de TVA pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea fiecarui trimestru calendaristic, indiferent daca au fost sau nu efectuate livrari de bunuri sau daca au fost sau nu prestate servicii pentru care se utilizeaza aceste regimuri speciale.

Referitor la regimul special pentru vanzarea la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte, prevazut la art.3152 din Codul fiscal, in cazul in care Romania este statul membru de inregistrare, persoanele impozabile care utilizeaza acest regim special sau intermediarii acestora trebuie sa depuna prin mijloace electronice declaratia speciala de TVA pentru fiecare luna, indiferent daca au fost sau nu efectuate vanzari la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte in perioada fiscala de raportare (art.3152 alin.(18) din Codul fiscal). Declaratia speciala de TVA se depune pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea perioadei fiscale acoperite de declaratie.

Institutia mentioneaza ca Formularul 398, ”Declaratie speciala de TVA (VAT Return One Stop Shop)”, pentru luna iunie 2022, respectiv pentru trimestrul II al anului 2022, se depune pana la sfarsitul urmatoarei luni dupa incheierea perioadei fiscale acoperite de declaratie, respectiv pana duminica 31 iulie 2022.

Pentru administrarea regimurilor speciale prevazute la art.314, 315 sau 3152 din Codul fiscal, organul fiscal competent este Administratia Fiscala pentru Contribuabili Nerezidenti, din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.

Baza legala: 
Art.314 alin. (7),art.315 alin. (6) art.3152 alin.(18) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1387/2021 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare in vederea utilizarii unuia dintre regimurile speciale pentru persoanele impozabile care presteaza servicii catre persoane neimpozabile sau efectueaza vanzari de bunuri la distanta, precum si pentru declararea taxei pe valoarea adaugata, potrivit prevederilor art. 314, art. 315 si art. 315^2 din Codul fiscal, in situatia in care Romania este stat membru de inregistrare, precum si pentru modificarea unor prevederi procedurale, cu modificarile si completarile ulterioare. odificarea unor prevederi procedurale.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Duminica, 31 iulie 2022, este termenul limita pentru depunerea Declaratiei speciale de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016