Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi reglementari privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru anul 2021 prin Casa de Pensii (Proiect Hotarare MMPS)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Ian. 2021 Exclusiv
Tags: casa de pensii publice, tratament balnear, acordarea biletelor pentru tratament balnear

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a publicat, pe site-ul oficial, un nou Proiect de Hotarare privind acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2021, prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice.

Conform notei de fundamentare, potrivit prevederilor art. 122 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare „Locurile de tratament balnear se asigura in unitatile de tratament din proprietatea CNPP si, in completare, prin contracte incheiate, potrivit legii, cu alte unitati de profil". 

Numarul total al biletelor de tratament balnear care se vor acorda in anul 2021 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice si care poate fi finantat din bugetul asigurarilor sociale de stat, se stabileste in urma incheierii unui contract cu Societatea Comerciala de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca "T.B.R.C.M." - S.A. si in urma incheierii unor contracte subsecvente de prestari servicii cu alte unitati de profil in baza atribuirii de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare si masa in anul 2020, in conformitate cu prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu prevederile Hotarârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin proiectul Legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2021, s-au prevazut sumele cu aceasta destinatie la capitolul „Asigurari si asistenÈ›a sociala", titlul “Asistenta sociala”, articolul "Ajutoare sociale", alineatul "Ajutoare sociale in natura", in valoare de 417.000 mii lei.

Astfel, din aceasta suma vor fi asigurate maximun 59.926 de bilete de tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii in unitatile de tratament balnear, proprietate a Casei Nationale de Pensii Publice, iar diferenta de bilete se va stabili in urma incheierii unor contracte subsecvente de prestari servicii cu alte unitati de profil in baza atribuirii, in anul 2020, de acorduri cadru de servicii de tratament balnear, cazare si masa, pentru 3 ani, cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si a prevederileor Hotarârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Numarul biletelor de tratament balnear ce se acorda gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale si legi cu caracter reparatoriu, precum si categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, se stabileste prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numarul total de bilete de tratament.

Obiectul de reglementare al proiectului de act normativ il constituie acordarea prestatiilor sub forma biletelor de tratament balnear, pentru anul 2021 prin sistemul organizat si administrat de Casa Nationala de Pensii Publice si nu vizeaza, pentru anul 2021, acordarea biletelor de odihna.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Noi reglementari privind acordarea biletelor de tratament balnear pentru anul 2021 prin Casa de Pensii (Proiect Hotarare MMPS)":
Rating:

Nota: 1.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016